Esmények
A “Bartók +…” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál 2007-ben Párizst látja vendégül: a francia operairodalom ismert és kevésbé ismert remekeit kínáljuk 2007. június 13-24. között a közönségnek.
Esmények
„Költőileg lakozik az ember…” A Songwriters’ a világon egyedülálló művészklub a Trafó Bár Tangóban, ahol minden csütörtök este dalok születnek. A legizgalmasabb szerzők és előadók mutatják be új szerzeményeiket egymásnak, és azoknak, akik szívesen tanyáznak a kőkorszaki írógéppel és friss dalszövegekkel megterített asztaloknál és hallgatják értőn az inkubátor-stádium itt először megszólaló dalait.
Esmények
November 25-én és 26-án tartják a VI. Budapesti Big Band Fesztivált és Találkozót a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. Az alábbiakban a rendezvény részletes programját olvashatják.
Esmények
Közzétették a Magyar Rádió ez évi könnyűzenei kitüntetettjeinek névsorát csütörtökön Budapesten, Művészetek Palotájában.
Esmények
A magyar zenei élet nagyjai és a magyar kultúra támogatói - összesen tizenöten - vehették át hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia székházában rendezett ünnepségen a Bartók-emlékdíjat, amelyet ez év elején A Magyar Művészetért Díj Kuratóriuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra hozott létre.
Esmények
Negyedik alkalommal rendezik meg idén szeptember 13-17 között a MOL Jazz Fesztivál Budapest című rendezvényt: programját csütörtökön sajtóértekezleten ismertették az újságírókkal, a fesztivál egyik helyszínén.
Esmények
Augusztus 26-án – három az egyben – Parádé, Karnevál és Fesztivál szórakoztatja majd a várhatóan félmilliós tömeget. Déli 12-órakor több száz görkoris felvonulásával indul a tíz óráig tartó fieszta, de lesznek szamba-táncosok, udvari mutatványosok, hordón-vödrön-mosogatótálcán dobolók, kamionon vonulók, lufiruhában táncolók és 40 dobos, 100 hastáncos 100 gólyalábas, 20.000 lufi - és még sok más.
Esmények
A főváros hivatalos nyárzáró karneválját, a megújult Budapest Parádét az idei évben is a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztivál, a Budapest Parádé Bónusz zárja. A Parádé hivatalos afterpartija 2006-ban minden eddiginél masszívabb dj-gárdát vonultat fel.
Esmények
A Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál nemcsak a helyiek, de a régió és a szakmai közönség elismerését is kivívta az elmúlt évek során. A budai hegyek lábánál, csodálatos természeti környezetben, az Ófalu történelmi atmoszférájában található Klebelsberg Kultúrkúriában zajló rendezvény idei mottója – Tiszta forrásból – a Bartók évfordulóhoz kötődő zenei programokra és a környezettudatos életmódra is utal.
Esmények
Richard Wagner A bolygó hollandi című operájának elõadásával nyílik meg a bayreuthi Festspielhausban a 95. Ünnepi Játékok, amelynek során harminc eladást tekinthet meg augusztus 28-ig a Wagner rajongók nemzetközi közönsége.
Esmények
Július 25-én ismét felgördül a függöny a Festspielhausban és megnyílnak a 95. Ünnepi Játékok Bayreuthban: augusztus 28-ig összesen 30 operaelőadás szerepel műsoron.
Esmények
2006-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MOL Jazz Fesztivál Budapest, amely egyedülálló rangú és jelentőségű ferencvárosi eseménysorozattá vált. Az idén is öt napon át, szeptember 13-tól 17-ig számít a jazzkedvelő közönség érdeklõdésére.
Esmények
Liszt Fesztivál kezdődött pénteken Sopronban: a nyitókoncerten Kocsis Zoltán zongoraművész adott koncertet Haydn, Beethoven és a fesztivál névadójának műveibõl a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban - mondta Kóczán Péter, a fesztivál menedzsere.
Esmények
Mary J. Blige rhythm and blues énekesnő nagyot kaszált Las Vegasban az idei Billboard Music Awardson, összesen kilenc trófeát sepert be. A többszörös nyertesek között volt Chris Brown, a kanadai Nickelback együttes, T. I. rapper és Carrie Underwood country-énekesnő.
Esmények
Los Angelesben, a Shrine Auditoriumban szerdára virradóra megtartották az egyik legrangosabb zenei esemény, az American Music Awards díjkiosztó gáláját.
Esmények
Amerikaiak voltak a hősei az MTV zenés tévécsatorna csütörtök este Koppenhágában megtartott European Music Awards díjkiosztó gálájának. Justin Timberlake, az este házigazdája, valamint a Gnarls Barkey duó két-két trófeával térhet haza.
Esmények
Európa számos nagyvárosában évtizedek óta igen népszerűek a barokk zenei koncertek. Ismert és korábban talán soha nem játszott zeneszerzők műveit is előadják a világ legkiválóbb muzsikusai. A hallgatóság hétről hétre megtölti a német, francia és olasz katedrálisokat, barokk színházakat és koncerttermeket
Esmények
Marina Mahler, Gustav Mahler világhírű zeneszerző unokája nyitotta meg a szeptember 7-én csütörtökön a Művészetek Palotájában a három napos Budapesti Mahler Ünnepet, amelyen a Budapesti Fesztiválzenekar mellett fellép az amszterdami Concertgebouw Zenekara is.
Esmények
Hangfoglalás címmel rendezik meg az I. Magyar Zenei Szemlét és Hangszerkiállítást a Jövő Házában szeptember 14-tõl, csütörtöktől három napon át.
Esmények
Oláh Kálmán Liszt-díjas zeneszerző nyerte el a BMI amerikai szerzői jogvédő iroda jazz-versenyének idei első díját - tájékoztatott a Magyar Zeneszerzők Egyesületének ügyvezető titkára.
Esmények
2006.augusztus 26-án szombaton 16-tól 22-óráig tart a VI. Gospel Fesztivál a Solymár Sportcentrum szabadtéri színpadán. A rendezvényen közreműködik a Megasztár döntőse, Póka Angéla is.
Esmények
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a pénteken kezdődő Zempléni Fesztivált. Az idén kéthetesre kibővült kulturális rendezvényen - a negyven helyszínen - több, mint 70 koncerttel és számos kiegészítő programmal és kiállítással várják az érdeklődőket.
Esmények
A „Haydn Eszterházán” fesztiválnak immár kilencedik alkalommal ad helyet augusztus végén Magyarország egyik legimpozánsabb épülete, a fertődi Esterházy-kastély. A „magyar Versailles-t” Esterházy Miklós herceg építtette a XVIII. században. Birtokán az élénk társasági élet elengedhetetlen része volt a zene, tánc, opera, bábszínház; udvari zeneigazgatójának egyenesen Joseph Haydnt szerződtette.
Esmények
Dzsessz-, rock-, alternatív, világzenei és népzenei programok között válogathatnak, akik július 28. és augusztus 6. között a Művészetek Völgyébe látogatnak.
Esmények
Több, mint ezer kórustagot várnak a július 26-tól 31-ig zajló Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyre Debrecenbe - közölte a fesztivált szervezõ Főnix Rendezvényszervező Kht. PR-menedzsere.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ