Esmények
Harmadik alkalommal rendezik meg a Balatonfüredi Jazz Fesztivált. Az eseményen négy helyszínre összesen huszonkét együttest várnak a balatonparti városba július 13-15 között.
Esmények
Tizenhárom opera, három táncjáték, zenekari és kóruskoncertek egész sora fért bele a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál tizenegy napjába, amelyen közel háromezer művész lépett fel, s már alakulnak a jövő évi fesztivál programja is - hangzott el hétfőn a rendezvényt lezáró budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Pénteken megkezdődik és a hagyományoknak megfelelően bő két hétig tart a 40. Montreux-i Jazzfesztivál, amely természetesen nemcsak a jazz híveinek öröm, hiszen fellépõi között megtalálható a blues, a soul és a rock legkülönbözőbb irányzataihoz tartozó számos elõadó.
Esmények
Lukács Gyöngyi és Ránki Dezső, Giuseppe Giacomini és Marton Éva, Marianna Tarasova és Kiss B. Attila – hogy csak néhány nagy nevet emeljünk ki az elmúlt hét fellépői közül – mondja Bátor Tamás fesztiváligazgató a június 15. és 25. között zajló fesztivál első hetét értékelve.
Esmények
Június 21-én, jövõ szerdán az év leghosszabb napján Budapesten immár hagyományosan ingyenes rendezvények sokaságával ünneplik a Zene ünnepét.
Esmények
Emlékkoncertekkel, szoboravatással emlékeznek meg tisztelő Simándy Józsefrõl, az Operaház örökös tagjáról, aki szeptemberben lenne 90 éves - hangzott el pénteken az eseménysorozatot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Megkezdődött a miskolci Klazz Fesztivál, a háromnapos zenei rendezvénynek harmadik alkalommal ad otthont a borsodi megyeszékhely. Három évvel ezelőtt a Miskolci Szimfonikus Zenekar a klasszikus és a jazz különleges ötvözésével, új zenekari hangzásvilággal lépett a miskolci közönség elé, ez volt a Klazz Fesztivál - mondta a zenekar kommunikációs vezetõje csütörtökön.
Esmények
50 Cent rapper, a Green Day rockegyüttes, Annie Lennox énekes-szövegíró és az EMI Music Publishing zeneműkiadó nyerte el az ASCAP - az Amerikai Szerzõk, Zeneszerzõk és kiadók Társasága - popzenei díjait.
Esmények
A Magyar Állami Operaház művészeit és más munkavállalóit képviselő, a több, mint 700 tagot számláló, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetéhez tartozó munkahelyi szakszervezet által megalakított sztrájkbizottság 2006. május 18-án felújította működését, és a munkáltatóval egyeztetést kezdeményezett.
Esmények
Civil kezdeményezésként megalakult a Nemzetközi Eszterházi Opera Alapítvány kedden, a fertődi Esterházy-kastélyban.
Esmények
2006. május 8-án hétfőn 19-órakor kezdődik az V. Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivál Szolnokon, a Megyeháza dísztermében. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Esmények
Április 6-án, 20-órakor lesz John Tchical és Louis Moholo, valamint a Spring Heel Jack és Dresh Dudás Mihály közös koncertje a Katona József Színházban. Jegyek már elővételben kaphatók.
Esmények
Jeney Zoltán zeneszerző és Kocsis Zoltán zongoraművész, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója vehette át az idei Bartók-Pásztory-díjat szombaton a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.
Esmények
A legmozartosabbnak tartott francia zenei fesztivál, az Aix-en-Provence-i operafesztivál idén először Richard Wagner A Nibelung gyűrűje című tetralógiája első darabjának, A Rajna kincsének nagy sikerű bemutatójával nyílt meg.
Esmények
A szervezõk és a közönség szerint is nagy siker volt az idei, 14. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál Pakson. Középpontjában a zene, a blues, a rock állt, de fontos kiegészítõje a fesztiválnak a gasztronómiai program is.
Esmények
Június 25-től július 1-ig tart Szombathelyen a Lamantin Jazz Fesztivál. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Esmények
Egy évvel ezelőtt, amikor az első négynapos „Gödör Klub” ünnepet tervezték a szervezők, senki nem gondolta volna, hogy második is lesz az Erzsébet téren. Szomorú, hogy a Gödör Klub további sorsáról most sem tudni semmit, az egy éve íródott petíció – amelyhez azóta már ötezren csatlakoztak – ma is érvényben van! De a lényeg, hogy a Gödör Klub még mindig működik, programjait folyamatos érdeklődés kíséri, ezért van mit ünnepelni ezeken a napokon!
Esmények
Az idei Operafesztivál számokban: több mint ötven eseményt kínálnak a főprogramban az operarajongóknak. A zeneünnep 11 napja alatt 13 operát, 3 táncjátékot, valamint zenekari és kóruskoncertek egész sorát élvezhetik a fesztivál megannyi helyszínén.
Esmények
Szívroham következtében váratlanul meghalt Desmond Dekker jamaicai énekes, a ska zene egyik legismertebb képviselője, aki Bob Marleyt leszámítva a karibi szigetország nemzetközileg legismertebb előadója volt.
Esmények
Három helyszínen - a Bazilikánál, a Hilton Dominikánus Udvarban és a Magyar Állami Operaházban - zajlanak a Budafest Nyári Zenei Fesztivál eseményei, amelynek programjában az operától a jazzig, a klasszikus balettõl a flamencóig szinte minden műfaj képviseltetve van - hangzott el kedden az eseménysorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.
Esmények
A Művészetek Palotája 2006. május 22-én orgonaavató gálakoncerten mutatta be Európa legújabb hangversenytermi orgonáját. Az ünnepi esten megjelent a kulturális és a politikai-társadalmi elit számos képviselője, köztük Szili Katalin, az országgyűlés elnöke.
Esmények
Pro Cultura Hungarica díjat vesz át ma este Rév Lívia zongoraművész, a díjat a kulturális miniszter nevében Benedek András közigazgatási államtitkár adja át a művésznõ 90. születésnapja tiszteletére a Zeneakadémián - tájékoztatott a tárca sajtóosztálya.
Esmények
A Miskolci Szimfonikus Zenekar harmadik alkalommal rendezi meg májusban a Klazz Fesztivált, amely a klasszikus zene és a dzsessz műfaji variációival szórakoztatja az érdeklődőket - közölte a zenekar kommunikációs vezetője.
Esmények
Két nagyszínpad, 14 koncert, több, mint 100 muzsikus, 10 országból – így foglalhatnánk össze számokban az április 30-án megrendezésre kerülő Európa Jazzhíd 2006- elnevezésű rendezvényt
Esmények
A Jazz Odüsszeia program „nagykövete” Hugh Masekela, a világhírű dél-afrikai trombitás és énekes lesz. Masekela és zenekara április 5-én 20-órakor ad koncertet a Jövő Háza Teátrumában olyan zenészek társaságában, mint Soweto Kinch, Yaron Herman, Kwame Yeboah és Sonti Mndebele.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ