BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Esmények
Koncertek, hagyományos és avantgárd produkciók színesítik a pénteken induló nürnbergi Gluck operafesztivált.
Esmények
Csütörtökön, vagyis ma kezdődik Zamárdiban az idei Balaton Sound fesztivál, amelynek négy napja alatt a legnagyobb tömeget David Guetta szombat esti fellépésére várják.
Esmények
Szerdán kezdődik a négy évszakos Liszt Fesztivál nyári szezonja a burgenlandi Doborjánban (Raiding), Liszt Ferenc szülőfalujában, ahol jövőre, a nagy magyar zeneszerző születésének 200. évfordulóján egész éves rendezvénysorozattal emlékeznek a "XIX. századi szupersztárra".
Esmények
Tizennyolcadszor rendezik a blues, a rock és a dzsessz hazai és külföldi legjobbjainak fesztiválját Pakson. Július 1. és 4. között a jó zene, a gasztronómia és a borok kedvelői az atomváros vendégei. Jön a Jethro Tull, Popa Chubby, Ken Hensley, a hazaiak közül ott lesznek Benkóék, Berki Tamás együttese és Keresztes Ildikó.
Esmények
Hat kategóriában adták át a ViVA zenés tv-csatorna díjait a zsúfolásig megtelt SYMA Csarnokban. A csatorna és a közönség 10. alkalommal nevezte meg a zöld-narancssárga színű Viva Comet gömbökre leginkább érdemes művészeket tegnap este...
Esmények
Sebestyén Márta népdalénekesnő kedden a budapesti brit nagykövetség épületében átvette az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) Művész a békéért elnevezésű elismerésre vonatkozó megbízólevelet.
Esmények
A Neoton Família kapja a Magyar könnyűzenéért díjat a június 17-i budapesti VIVA Comet gálán a Syma csarnokban; a zenetelevízió rendezvényén fellép többek között Ákos és a német Cascada is.
Esmények
A blueszene legrangosabb díjait adták át csütörtökön este Memphisben. Zenészek sokasága, a zeneipar nagyágyúi, s a műfaj rajongói körében tartott ünnepségen imár 31. alkalommal adták át a blues legtekintélyesebb elismerését, amelyet korábban W. C Handy, a blues „ükapja” nevét viselte.
Esmények
Újabb hazai legendák egész sorával bővült a StarGarden Fesztivál programja. A Népstadion Kertben június 4-én és 5-én megrendezésre kerülő új esemény több generáció legjelentősebb ikonjait vonultatja fel.
Esmények
Kettős jubileum a 2010-es év a klasszikus zene számára, hisz születésének 200. évfordulója alkalmából idén ünnepeljük a magyar himnusz zeneszerzőjét, Erkel Ferencet, míg a világhírű komponista, Gustav Mahler – aki három éven át volt az Andrássy úti Operaház főzeneigazgatója – 150 évvel ezelőtt született.
Esmények
A legnagyobb vidéki fesztiválunkat évek óta egyben a legszínesebb programkínálat is jellemzi. A sokműfajú VOLT műsorából - világsztár zenekarok és DJ-k után - ezúttal több tucat hazai fellépőről adtak hírt a szervezők. Az idei VOLT Fesztivál nyitónapján a hazai rocktörténelem legfontosabb zenekarai adnak koncertet.
Esmények
Dresch Mihály szaxofonos kapja idén a Szabó Gábor-díjat, Gyémánt László festőművész pedig a Pernye András-díjat; a Magyar Jazz Szövetség elismeréseit a műfaj március végi ünnepén adják át.
Esmények
Deitra Farr, Axel Schultz, az Ian Siegal Band és a Ripoff Raskolnikov Allstars is fellép mások mellett a Budapest Blues Festivalon, amelyet szombaton már hatodik alkalommal rendeznek meg; a Petőfi Csarnokban két színpadon 16 órától késő éjszakáig lesznek koncertek.
Esmények
Csütörtökön elindult közel 20 ezer vendéget fogadva a vasárnapig tartó zamárdi Balaton Sound Fesztivál, amelynek szombati napjára már nem lehet napijegyet kapni.
Esmények
Idén 39 éves a dániai Roskilde rockfesztivál, és annak ellenére, hogy mostani kínálata az "egészen nagy" sztárokból inkább közepesnek mondható, a 75 ezer látogatóra méretezett rendezvény ezúttal is teltházas lesz.
Esmények
Július 29. és augusztus 1. között rendezik meg a 7. Veszprémi Ünnepi Játékokat. A Veszprémi Vár színpadán idén Chick Corea, José Cura, Komlósi Ildikó, The Earth Wind & Fire Experience és Khaled lépnek föl.
Esmények
Balázs János, generációjának egyik legnagyobb tehetsége, Dráfi Kálmán növendéke nyerte a NISHINIHON nemzetközi zenei verseny zongora kategóriájának 1. díját, valamint a verseny fődíját is, egy japán hegedűssel megosztva.
Esmények
Tom Jones kapja idén a brit zeneipar Music Industry Trust elnevezésű díját - számolt be róla a BBC online hírportálja.
Esmények
Sebestyén Márta énekesnőnek ítélte oda az UNESCO Művész a békéért (UNESCO Artist for Peace) kitüntető címet a párizsi székhelyű szervezet. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) elismerését fennállása óta először kapja magyar művész - tájékozatta az MTI-t szerdán az UNESCO párizsi állandó magyar képviselete.
Esmények
Ennio Morricone olasz zeneszerző és Björk izlandi énekesnő kapja idén a Polar zenei díjat, amely egymillió svéd koronával (mintegy 30 millió forinttal) jár számukra.
Esmények
Hagyományteremtő célzattal indítja el a Fonó Budai Zeneház a Budapest Folk Fest címet viselő rendezvényét, amelyet május 11-15 között rendeznek meg a dél-budai intézmény falain belül és kívül.
Esmények
A Botos Fusion Project lesz a csütörtökön kezdődő XI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál gálaestjének fellépője, a vasárnapig tartó esemény gerincét klasszikus koncertek, dzsessz és flamenco estek, valamint és mesterkurzusok adják.
Esmények
Nyolc országból huszonhét fiatal tehetsége közül Szokolayné Szőke Diána nyerte a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen.
Esmények
Tokody Ilona ének- és Friedrich Ádám kürtművésznek, Serei Zsolt és Sugár Miklós zeneszerzőnek, valamint a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekarnak, illetve alapító-vezetőjének, Kováts Péter hegedűművésznek nyújtotta át az idei Bartók-Pásztory-díjat Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) rektora csütörtökön a Zeneakadémián.
Esmények
Angelo Manzotti olasz férfiszoprán lesz a sztárvendége a kolozsvári Barokk Fesztiválnak, amelyet március 9. és 11. között tartanak.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A közepes tehetségű ember rendszerint elítéli mindazt, amit nem ér fel ésszel."
La Rochafoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ