Esmények
Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriában nyert, amelyben jelölték.
Esmények
Taylor Swift Fearless című lemeze kapta az év albumának járó Grammy-díjat vasárnap este Los Angelesben. Swift ezenkívül három Grammyt kapott még, köztük a legjobb countrylemeznek járót a Fearalessért, amelyből a legtöbb példányt adták el tavaly a világon.
Esmények
Idén február 27-én hatodik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legrangosabb blues eseménye, a Budapest Blues Festival a Petőfi Csarnokban. A korábbi évek hagyományait folytatva idén is két színpadon zajlanak majd az események. Délután 16 órától a késő éjszakába nyúlva kb. tíz óra tiszta blues várja a műfaj rajongóit. A fellépők névsora idén is igazi sztárparádét ígér.
Esmények
Az év személyiségeként ünnepelték a mexikói énekes-dalszerző Juan Gabrielt a Latin Grammy-díjak átadásának előestéjén Las Vegasban.
Esmények
Idén negyedszer, ezúttal négy város kilenc helyszínén rendezik meg október 2. és 4. között a Hangfoglalást; a fesztivál keretében a SYMA csarnokban 8000 négyzetméteren hangszer- és hangtechnikai kiállítás lesz, a klubkoncerteken pedig a hazai mezőny mellett kelet-európai és izlandi zenekarok is fellépnek.
Esmények
Vasárnap tartják a magyar dal napját országszerte 22 helyszínen, köztük 9 vidéki városban; a fellépők között a magyar rock-, pop-, dzsessz-, nép- és komolyzene ismert előadói lesznek ott.
Esmények
Először állítja fel sátrát, a Jazz Dómot a Mol Jazz Fesztivált szervező Budapest Music Center (BMC) a fővárosi Művészetek Palotája (Müpa) előtti téren; a szeptember 9-én kezdődő és 13-ig tartó fesztivál utolsó napján itt tartják a magyar dal napjához kapcsolódó a JazzDal rendezvényt is.
Esmények
Ebben az évben is számos érdekességgel szolgál a 38. évében járó Debreceni Jazznapok, Magyarország legrégibb, folyamatosan működő jazzfesztiválja. A programsorozat évről évre számos legendás hangversennyel, sok kiváló külföldi és magyar muzsikus játékával csábítja a cívisvárosba a jazz szerelmeseit.
Esmények
Georg Friedrich Händel Theodora című oratóriumával a hét végén megkezdődött az idei Salzburgi Ünnepi Játékok programsorozata.
Esmények
A magyar Balogh Roland nyerte a híres Montreux-i Jazz Fesztivál gitárversenyét; ikertestvére, Balogh Zoltán - egy másik magyar zenésszel, Pintér Péterrel együtt - a zongoristák között versenyez.
Esmények
Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy a pusztán óvatosan kíváncsiskodókat. A júlis1-től 5-ig tartó, tizenhetedik Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró vendégeknek és persze várja az újabb érdeklődőket.
Esmények
Hatodik alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten: Ferencvárosban, a Ráday és a Kinizsi utca által határolt részen, a „Kultuccában" péntektől vasárnapig tradicionális egyházi zsoltárok, énekek, kórusművek, hangszeres darabok mellett népzenei és mai modern zenei előadások is láthatók-hallhatók lesznek.
Esmények
A 2009-es, Haydn Év egyik csúcspontja május 31-e, az első bécsi klasszikus halálának 200. évfordulója. Ezen a napon országosan számos igazi zenei csemegét kínál az egész éves rendezvénysorozatot szervező Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája.
Esmények
Immár hagyomány Szegeden, hogy tavasszal a dzsessz és blues rajongói két napra a Belvárosi moziba helyezik át székhelyüket, és a műfaj kiemelkedő hazai és külföldi muzsikusait hallgatva hódolnak zene iránti szenvedélyüknek. Idén sem lesz ez másképp a március 19-én kezdődő Szegedi Blues és Jazz Fesztiválon, amely sztárvendége Tim Ries.
Esmények
A filmes szakma után a zenészek is hallatnak magukról: Los Angelesben vasárnap adják át a szakma legrangosabb elismerései között számon tartott Grammy-díjakat.
Esmények
Idén is 10 fiatal művész kapta meg a hétezer eurós (mintegy 2 millió forintos) pénzjutalommal járó Junior Prima Díjat: Baráti Kristóf (hegedű), Borbély László (zongora), Csáki András (gitár), Karosi Bálint (orgona), Kokas Katalin (hegedű), Oláh Dezső (zeneszerző, zongora), Pataki Potyók Dániel (ének), Richter Gábor (trombita), Vámosi-Nagy Zsuzsa (fuvola) és Várdai István (cselló).
Esmények
Idén október 17-én rendezik meg a IV. Nemzetközi Szájharmonika Fesztivált Budapesten, az Erzsébet téri Gödör Klubban.
Esmények
Ismét országos, spontán örömzenélésre várnak mindenkit október 1-jén, a Zene Világnapján. A nap idei alcíme „Hallgass át!” mellyel a különböző zenei stílusok közötti falak ledöntésére bíztatnak a szervezők.
Esmények
Október 17-én kerül megrendezésre a IV. Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál, Budapesten, az Erzsébet téri Gödör Klubban.
Esmények
Vasárnaptól egy hétig esténként Liszt Ferenc művei hangzanak el neves művészek előadásában Esztergomban, a második alkalommal megrendezett Liszt-héten - közölték a szervezők.
Esmények
Mindannyian mások vagyunk, de akik szerint éppen ez a jó, azoknak ott a helyük augusztus 11-én, azaz Sziget nulladik napján a Hajógyári Szigeten, ahol két nagyszínpadon – egyidőben – a hazai pop-rockélet legismertebb képviselői és külföldi vendégzenészek valamint magyar jazzmuzsikusok és Miles Davis világhírű zenésztársai tízórás magakoncerten zenélnek, tiltakozva a rasszizmus ellen.
Esmények
A világhírű Tommy Vig vibrafonos egy 11 éves ifjú tehetséggel, a révkomáromi Hodek Dáviddal vív majd dobpárbajt a hétvégén, a Nagykanizsához közeli Cserfő-hegyen, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Jazzland fesztivált.
Esmények
Az MR3-Bartók Rádió 10. alkalommal rendezi meg a Zsámbék Jazz Open Fesztivált. Júliusban minden péntek este hét órától nemzetközi hírű jazz-muzsikusok lépnek fel a Romtemplom melletti színpadon. Újdonság a gazdag programban az először megrendezésre kerülő Latin-jazz est.
Esmények
Számos kiegészítő kulturális és szórakoztató program kíséri a "Bartók+Bécs 2009" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál főrendezvényeit. Ezekkel a színes eseményekkel azokat próbálják csábítani a szervezők, akik "egyelőre nem kedvelik az operát, de jó úton haladnak" - derült ki a kísérőprogramokat beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.
Esmények
A Hegyalja rajongók nem a fesztiválon, sokkal inkább a fesztiválra spórolnak. A korábbi évek hasonló időszakához képest többen váltottak bérletet a május 31-i első sávugrás előtt. A hegyaljások a válság ellenére sem mondanak le arról, hogy július 15. és 19. között a Faithless-szel, Basement Jaxx-szel, Parov Stelarral vagy akár a Machine Headdel bulizzanak. A pénzügyeiket tudatosan kezelő fesztiválozóknak még négy napjuk van, hogy kedvezményesen, 12.500 forintért váltsanak Hegyalja Bérletet.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ