BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Esmények
Brickner Szabolcs operaénekes nyerte a világ egyik legtekintélyesebb komolyzenei seregszemléjét, a kizárólag pályakezdő művészeket felvonultató belgiumi Erzsébet királyné versenyt.
Esmények
A Pink Floyd és Renée Fleming amerikai szoprán kapja az idei Polar-díjat – jelentette be szerdán Stockholmban a díjat odaítélő bizottság.
Esmények
Tizenegy zenekar lép fel a csütörtökön kezdődő 24. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon Salgótarjánban, a négynapos programban három szabadtéri koncertet is szerveznek a műfaj kedvelőinek.
Esmények
Öt országból huszonnégy fiatal tehetség vesz részt a kedden kezdődő Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg Szegeden – tájékoztatta Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész.
Esmények
Március 31-én kezdődik a tizenhatodik Szolnoki Zenei Fesztivál. A sokszínű programok közül egészen május 20-ig válogathatnak az érdeklődők.
Esmények
2008. január közepén a FASPO nevű hamburgi szponzorációs egyesület (Fachverband für Sponsoring und Sonderwerbeformen) átadta a 15. Nemzetközi Szponzorációs Díjakat (Internationalen Sponsoring Awards). A Kultúra kategóriában a leginnovatívabb projektként az Opera mindenkinek („Oper für alle“) kezdeményezést tüntették ki. A projekt partnerei, a Bajor Állami Operaház (Bayerische Staatsoper), a BMW csoport és az actori GmbH közös, müncheni tevékenységükért vehették át a díjat.
Esmények
Immár tizenhetedik alkalommal adták át szerdán este a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) Fonogram díjait zenészek, a zeneipar szakemberei, a kiadók és a média képviselői előtt.
Esmények
Doris Day énekesnő, Burt Bacharach énekes és dalszerző, Cab Calloway zenész és színész, a Band együttes, Yitzhak Perlman hegedűművész, Max Roach jazzdobos és zeneszerző, valamint Earl Scruggs bendzsóművész kapja az 50. Grammy életműdíjait.
Esmények
A dominicai Juan Luis Guerra énekes és dalszerző valamennyi jelölését díjra váltotta péntekre virradóra a 8. Latin Grammy díjkiosztóján, Las Vegasban.
Esmények
Avril Lavigne kanadai énekesnő kapta az év legjobb szólóelőadója és a legjobb slágerért járó díjat csütörtök este az MTV Europe Music Awards 2007. évi, sorrendben tizennegyedik díjkiosztóján. A négyszeres jelölt Justin Timberlake ezúttal díj nélkül térhet haza. Az MTV Europe regionális díjai közül Magyarországon Ákos lett a nyertes.
Esmények
Neves hazai és külföldi fellépőket hallgathat a közönség jövő hétvégén, november 10-én és 11-én a Szegedi Jazz Napokon – közölte a programról tartott keddi sajtótájékoztatóján a szervező Drienyovszki András.
Esmények
Az Armel Produkció, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Pannon Filharmonikusok – együttműködve Európa legrangosabb komolyzenei és opera-csatornájával, a Mezzo Televízióval – új operaversenyt és fesztivált alapítanak Szegeden.
Esmények
Fantasztikusnak tartja Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) vezetője – akit Sanghajban értek utol telefonon –, hogy egyik felvételük Londonban ismét megkapta a Classic FM Gramophone-díjat, a világ legjelentősebb komolyzenei rádiójának és a világ legbefolyásosabb komolyzenei szaklapjának közös, összesen 15 kategóriában odaítélt elismerését.
Esmények
Amy Winehouse csütörtökön újabb kitüntetéssel gyarapította gyűjteményét, Ivor Novello-díját azonban nem tudta átvenni, mert lekéste az eseményt. A meglehetősen zaklatott életvitelű énekesnő a Love Is a Losing Game című dalával szolgált rá az egyik legrangosabb trófeára. Díjat kapott Phil Collins és David Gilmour is.
Esmények
Huszonöt kategóriában adták át a Blues Music Awards nevű elismerést a műfaj kiemelkedő előadóinak. A ceremóniát a műfaj szűkebb szülőhazájában a Mississippi deltavidékén lévő Tunicában rendezték meg közép-európai idő szerint péntekre virradóra.
Esmények
Ötödik alkalommal rendezik meg a Budapest Blues Fesztivált április 5-én, szombaton a Petőfi Csarnokban. A délutántól éjszakáig tartó fesztiválon fellép Duke Robillard, az egyik legjobb amerikai bluesgitáros.
Esmények
Aki jó előre jegyet akar vásárolni a Salzburgi Ünnepi Játékok egyik előadására, az virtuális kamerával azonnal végigjárhatja a fesztivál épületeit és kiválaszthatja kedvenc helyét magának. Mielőtt még a valóságban meg kellene jegyét vásárolnia, leülhet a kiválasztott helyre és megtapasztalhatja a valós látási viszonyokat.
Esmények
Amy Winehouse brit énekesnő öt, Kanye West rapper négy díjat nyert hétfőre virradóra a Los Angelesben tartott 50. Grammy-gálán.
Esmények
Sokáig bizonytalan volt a Grammy-gála sorsa, de az érintettek megakadályozták, hogy az 50. díjkiosztó az Arany Glóbuszhoz hasonló sajtóértekezletté silányodjon. A háromórás zeneünnep fellépői között lesz Fergie, John Legend, John Fogerty, Herbie Hancock, valamint Jerry Lee Lewis és Little Richard a rock and roll hőskorából.
Esmények
A Bikini, a Republic, a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirigy, a Barbaro, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Bartók Eszter, Rúzsa Magdi és Szekeres Adrienn lemeze szerepel mások mellett a Fonogram Magyar Zenei Díj jelöltjei között. A jelöltek listáját szerdán tette közzé a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége.
Esmények
Chris Daughtry háromszorosan is örülhetett hétfőre virradóra az American Music Awards 35. díjkiosztó gáláján, Los Angelesben.
Esmények
Az Armel Produkció, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Pannon Filharmonikusok – együttműködve Európa legrangosabb komolyzenei és opera-csatornájával, a Mezzo Televízióval - új operaversenyt és fesztivált alapítanak Szegeden.
Esmények
Az Egri-Pertis Duónak ítélték a Gramofon 2007. évi Magyar Klasszikus Zenei Díját, az idei Magyar Jazz Díjat pedig Németh Ferenc dobművész érdemelte ki; az elismeréseket szerdán este adták át a budapesti Kogart Házban.
Esmények
Beyoncé, Justin Timberlake, a Linkin Park és a Daughtry együttes egyaránt három jelölést kapott a következő, sorrendben 35. American Music Awardsra. A jelöléseket kedden jelentették be.
Esmények
Rácz Márton nyerte az első díjat a hétfő este befejeződött első Kálmán Imre nemzetközi karmesterversenyen, a zsűri különdíjjal jutalmazta Szadaharu Muramacut, Kszenija Jarko pedig közönségdíjas lett.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Amit nem értünk, azt véletlennek nevezzük."
Teller Ede
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ