Esmények
RegiON! címmel kétnapos nemzetközi zenei konferenciát tartanak 25 európai ország csaknem 100 meghívottja részvételével péntektől Budapesten.
Esmények
A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál 2007. októberében már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a kastély festői szépségű dísztermében. Az idei fesztiválra október 4. és 7. között kerül sor a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében.
Esmények
Egy különlegesen izgalmas műfaj, egy regionálisan egyedülálló projekt, a tavalyi berobbanó siker után még több nap és nemzetközi vizek… Hazai nagyok, helyi legjobbak és külföldi vendégek október 1-2-3-án az egri Kis Zsinagógában.
Esmények
A magyar dzsesszélet kiválóságai mellett számos világhírű muzsikus is fellép szeptember 12. és 16. között Budapesten, az ötödik MOL Jazz Fesztiválon – tájékoztatott az esemény szervezője, a Budapest Music Center.
Esmények
Szeptember 6-tól szeptember 9-ig tartják a Debreceni Jazznapokat. Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb jazzfesztiválján a külföldi sztárokat felvonultató színvonalas koncertek sorozata mellett, hazai ismert zenészek és énekesek is fellépnek.
Esmények
Az Apácák című musical díszelőadásával nyílik meg a VII. Nemzetközi Gospel Fesztivál kétnapos programja augusztus 24-én Solymáron – közölték a szervezők.
Esmények
A zene világának sokszínűségét felvillantva külföldi és hazai együttesek, szólisták csaknem harminc zenei produkciója hallható augusztus 20-tól Mezőtúron, az ArTúr fesztiválon – közölte az egyhetes rendezvénysorozatot szervező helyi Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösségi Ház igazgatója.
Esmények
Tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Esztergomi Nemzetközi Gitárfesztivált; a gitárosok legnagyobb és legrégebbi rendezvényén vasárnaptól egy héten át délelőttönként mesterkurzusok várják a zenészeket, esténként pedig ritkán hallott darabok szólalnak meg neves művészek előadásában – közölték a szervezők.
Esmények
Három nappal a 87. Salzburgi Ünnepi Játékok pénteki megnyitója előtt 180 előadásra már minden jegy elkelt, ami azt jelenti, hogy gazdára talált az összesen eladható 220 ezer jegy 90 százaléka – közölte Gerbert Schwighofer, az ünnepi játékok gazdasági igazgatója és megjegyezte, hogy ez – nem számítva a rendkívüli 2006-os Mozart Évet – rekordot jelent.
Esmények
Ausztrál őslakosok zenés táncbemutatójával Sydneyben szombaton megkezdődött az a nagyszabású koncertsorozat, amelynek keretében világszerte nyolc helyszínen a globális felmelegedés veszélyeire kívánják felhívni a figyelmet.
Esmények
Különleges operákat, különleges előadásokat és különleges helyszíneket egyaránt kínált programjaiban a vasárnap este befejeződő Bartók+Párizs 2007 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál, amelynek programjait csaknem 180 ezren látták a június 13-ai kezdés óta.
Esmények
Látványos nyitóparádéval vette kezdetét a hetedik Miskolci Nemzetközi Operafesztivál szerda este; az idén Bartók Béla művei mellett francia operák, oratóriumok és dalok csendülnek fel.
Esmények
Huszonnyolc ország mintegy kilencezer fiatal muzsikusa lép fel a IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválon péntektől négy napon át Pécsett, Budapesten és Székesfehérváron.
Esmények
Idén Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál néven tartják meg október 12-én és 13-án a több mint 30 éves múltú zenei rendezvényt, amelynek sztárja az amerikai szaxofonos, Archie Shepp lesz – közölték a szervezők hétfői tájékoztatójukon.
Esmények
Négy jelölést gyűjtött Justin Timberlake az MTV Europe Music Awards 2007. díjaira. A gálát november 1-jén rendezik a müncheni Olympia Halléban.
Esmények
Justin Timberlake és Rihanna két-két díjat nyert hétfőre virradóra az MTV Music Awards 24. díjkiosztóján a Los Angeles-i Palms Casinóban.
Esmények
Az idén Lengyelország legjobb dzsesszzenészei lesznek a csütörtökön kezdődő Debreceni Jazznapok vendégei – jelentette be Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kht. programigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.
Esmények
A londoni Filharmonikus Zenekar koncertjével nyílik meg augusztus 24-én Bonnban az idei Beethoven Fesztivál. A zenekart Sir Andrew Davis vezényli.
Esmények
Az Ausztráliából érkező Tommy Emmanuel, az osztrák Ripoff Raskolnikov, a német Friend'n'Fellow, valamint a magyar Sidoó-Munkácsy duó részvételével rendezik meg jövő szombaton a Budapest Gitárfesztivált a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán – tájékoztattak a szervezők.
Esmények
EuroMed Music Fesztivál címmel augusztus 23-tól rendezik meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kultea klubjának nyár végi programsorozatát Budapesten, a Gödör Klub nyitott teraszán – tájékoztatott Kátay Zoltán, a klub vezetője.
Esmények
Botrányt ugyan nem okozott, de nagyon is vegyes fogadtatásban részesült szerda este Bayreuthban a 96. Bayreuthi Ünnepi Játékok nyitó előadása.
Esmények
Világsztárok és ifjú tehetségek egyaránt fellépnek a Nagykanizsához közeli Cserfőn csütörtökön kezdődő XII. Jazzland fesztiválon. A műfaj hazai és külföldi hírességei mellett egy mindössze 9 éves dobos is fellép a háromnapos eseménysorozaton - tájékoztatott a fesztivál igazgatója kedden.
Esmények
Július 31-én kezdődik a Belvárosi Sambosi Jazzfesztivál. A rendezvényen föllépnek többek között Tony Lakatos, Oláh Tzumó Árpád, a Berki Tamás Band és a László Attila Quintet.
Esmények
A hagyományokhoz híven a nyári napforduló idején, csütörtökön tartják a Zene Európai Ünnepét, Budapesten több helyszínen és műfajban rendeznek programokat – közölték a szervezők.
Esmények
2007-ben másodszor kerül megrendezésre a Határmenti Világzenei Fesztivál, Szatmár szívében, Panyolán.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„Minden vegetáriánus megváltozik, ha örököl egy szalámigyárat."
Moldova György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ