Veszprémben lép föl a Kaltenecker Trió
Dátum: 2006. február 28., kedd, 14:17
Március 8-án, szerdán 19.30-órakor a Kaltenecker Trió ad koncertet a Veszprémi Petőfi Színház Játékszínében.

Kaltenecker Trio

E név három kiváló, fiatal zenész együttesét takarja. Kaltenecker Zsolt 8 éves korában kezdett „játszani” a billentyűkkel, s az egyik legsikeresebb jazz-zongoristánkká nőtte ki magát. Magával ragadó, improvizatív játéka és saját szerzeményei külföldön is egyre népszerűbbek. Lemezeit neves művészek közreműködésével készíti, hasonlóan a Trió másik két tagjához. Papesh Péter húsz éves korában tanult meg basszusgitározni, tehetségével és hatalmas szorgalmával néhány év alatt vált élvonalbeli jazz-zenésszé.

Borlai Gergő hangmérnök „felmenői” révén a zene „burkában” nőtt fel, számos mester elfogyasztása után egy évtizede játszik együtt a hazai zenei élet meghatározó művészeivel. 12 évesen már a Grencsó Kollektívában dobolt, majd egy-két év elteltével már nem volt a szakmában olyan, aki ne ismerte volna a nevét. 15 évesen készítette első lemezfelvételét. Őt halljuk, ha Katona Klári, Charlie, Presser Gábor felvételei szólnak. A tehetséges muzsikusok „együtt állása” igazán különleges estét ígér.

„Megkapóan spontán jellegű, ugyanakkor melodikus, illetve csupa ismerős melódiákból elszabaduló, improvizatív örömzene - mint anno a hőskorban. Tele van élettel, optimizmussal, a hangszeren játszó ember öröme menthetetlenül átjárja a jelen lévő hallgatóságot. Szembetűnő a pianista imponáló hangszeres biztonsága és virtuozitása."

Gramofon - Matisz László

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ