Aka Moon feat. DJ Grazzhoppa (B)
Dátum: 2006. március 7., kedd, 20:54
Ritka alkalom, hogy egy koncert ajánlójában szinte biztosan katartikus zenei élményt ígérhetünk. Az Aka Moon trió zenészei és DJ Grazzhoppa is megdöbbentően virtuóz zenészek, a varázslat azonban nem ebben rejlik. Napjainkban már nem könnyű teljesen szokatlan, egyéni hangzást találni, a zenekar tagjai viszont vitathatatlanul azon kevesek közé tartoznak, akik teljesen egyéni univerzumban mozognak, mégpedig olyan könnyedséggel és magas szinten, hogy egyhamar nem fogunk méltó követőkkel találkozni.

 A belga együttes tagjai a legösszetettebb ritmikai és poliritmikai koncepciók (indiai zene, M-Base) mesterei, koncertjeik kirobbanó energiája, komplexitása teszi őket Európa egyik legnagyobb hatású zenekarává. Az alap hármas felállás igen gyakran egészül ki vendégzenészekkel (Shivaraman – tabla, Marc Ducret – gitár, Marc Turner – szaxofon), vagy teljes zenekarral (Ictus Ensemble). Mostani koncertjükön a világ egyik legvirtuózabb DJ-je, DJ Grazzhoppa csatlakozik a trióhoz. DJ Grazzhoppa arról ismert világszerte, hogy lehetetlen bármely kategóriába sorolni kiterjedt munkásságát.

A belga Aka Moon trió tagjai megalakulásukkor, 1991-ben a közép-afrikai őserdőben aka pigmeusokkal éltek együtt, akiknek hatása azóta is meghatározó számukra. A zenekar tagjai Belgium legfoglalkoztatottabb session zenészei, akiket itthon is láthattunk már a Zap Mama és a Zawinul Syndicate koncertjein.

2006. március 11-én 20-órakor a Trafóban
Jegyár: 1500-Ft



Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„Aki keveset gondolkodik, sokat téved."
Leonardo Da Vinci
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ