Jacko tíz koncertet ad Londonban
Dátum: 2009. március 5., csütörtök, 19:04
Nem hiába várták a szenzációt Michael Jackson rajongói, az énekes személyesen is bejelentette: júliusban koncertet ad Londonban. Az egykor szebb napokat látott világsztár koncertplakátjai már a szűkszavú bejelentés előtt feltűntek Londonban.

Jackson jóval később jelent meg a koncertek színhelyén összegyűlt tömeg előtt. A televízió képernyőjén nem látszott különösebben riasztónak bőre sem. Mindössze ennyit mondott: júliusban találkozunk.

Tim Leweike, aki az AEG elektronikai cég vezérigazgatójaként és elnökeként számos pop- és rockesemény szervezője, már a sajtóértekezlet előtt közölte a Billboarddal, hogy 10 koncertet jelentenek be. Mint fogalmazott, Jackson rendkívül összeszedett, teljesen egészséges.

A londoni metróállomásokon elhelyezett narancssárga posztereken is tíz koncertet ígér a menedzsment: az első fellépésre július 9-én kerül sor.

A csütörtöki sajtóértekezlet előtt rajongók százai várták türelmesen a koncertidőpontok bejelentését, sokan már kora reggel óta tartózkodtak a helyszínen.

A pop királyaként ünnepelt ötvenéves énekes a rajongók hada és az újságírók előtt erősítette meg a korábban elterjedt híreket londoni fellépéséreiről. A Billboard, de több más honlap beszámolója is meghatározatlan időtartamú sorozatról szól, vagyis nem kizárható, hogy Michael Jackson az előzetesen ígértnél többször lép majd a közönség elé. A sztár 2006-ban koncertezett utoljára Londonban.

Michael Jackson mindenképpen rászolgál a királyi jelzőre, hiszen 750 millió lemeze fogyott eddig, tizenhárom Grammy-díjjal büszkélkedhet, nem szólva az egyéb trófeákról. A Thriller című, 1982-ben megjelent albuma minden idők legkelendőbb lemeze ma is. Legutóbbi, új anyagot tartalmazó Invincible című lemeze 2001-ben jelent meg.

A poplegenda koncertjének színhelye, a 02 Aréna 20 ezer néző befogadására alkalmas. Itt volt a Led Zeppelin egyetlen koncertje 2007-ben.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Az életet csak előretekintve lehet élni, ám megérteni csak visszatekintve lehet."
Soren Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ