Placido Domingo bravúros visszatérése
Dátum: 2006. március 9., csütörtök, 20:20
Placido Domingo sztártenor hosszú szünet után visszatért a színpadra: a Cyrano de Bergerac című opera címszerepét énekelte a New York-i Metropolitan Operában szerdán este. A 65 éves énekes, akit egész télen légcsőhuruttal ápoltak, teljesen megújulva lépett színpadra: a fergetegesen előadott első ária után úgy énekelt, mint aki valójában karddal párbajozik.

Cyrano, a különösen nagyorrú, szerelmes, poéta lelkületű, kiváló kard és szóforgató XVII. századi lovag történetét Edmund Rostand drámájából ismerheti a nagyérdemű. A romantikus színpadi műből 1936-ban írt operát Franco Alfano.

Verena Dobnik, az AP amerikai hírügynökség tudósítója azt írta, hogy varázslatos este volt, Placido Domingót az előadás végén hatalmas ovációval köszöntötte a Metropolitan közönsége.

A világhírű énekes múlt szombaton, a színpadi fellépés előtti próbaként egy rövid áriát adott elő azon a jótékonysági koncerten, amelyet a hurrikán pusztította New Orleans javára rendeztek.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ