Az éneklés és a színház elválaszthatatlan
Dátum: 2009. május 4., hétfő, 9:27
Kettene – ez a címe a Polyák Lilla-Homonnay Zsolt művészházaspár napokban megjelent lemezének. A színházban és énekesként egyaránt sikeres művészházaspárt az újdonságról és további feladataikról faggattuk.

Polyák Lilla évtizedes, sikeres színházi múlttal érkezett első önálló lemezéhez, bár sok felvételen volt közreműködő. Homonnay Zsolt színészként, szólóénekesként és az Adagio trióval is bizonyított. A lemezpiac helyzetével magyarázzák, hogy Lillának eddig kellett várnia az önálló megmérettetésre. Lilla említi: a művészek ma saját pénzzel is beszállnak a lemezkészítésbe, Zsolt szerint a kiadók valamilyen eseményhez, például a Megasztárhoz kötnék a lemezt.

A Ketten albumot a Sony kiadó kezdeményezte a Csináljuk a fesztivált televíziós sorozat tavalyi szériája után, amelyet Lilla Barbra Streisand dalával, a Woman in Love-val megnyert. A kiadó egy dalhoz ragaszkodott, ők "cserében" olyan duettlemezt kértek, amelyen szólóban is megmutatkozhatnak. - Így mutathatja be Lilla soulos-funkys világát, én pedig a klasszikusok felé hajló stílusomat - fogalmaz Zsolt az MTI-Pressnek nyilatkozva.

Lilla lemezen hallható dalai közül néhány évekig várt a megjelenésre. - A kiadók szerint női előadót nehéz eladni. Úgy vélik, főleg a nők veszik a lemezeket, mégpedig a férfi előadókét. A Csináljuk a fesztivált hozta az áttörést. A kiadóval közös tervek között szerepel szólólemez is, aminek nagyon örülök. Tele a fiókom dalokkal - mondja Lilla.

A Ketten nem "tiszta" poplemez, hanem igényes könnyűzene. Musicalt nem akartak, sok van belőle, ezt a lemezt viszont máshol nem hallani.

- A poplemez akkor az igazi, ha van benne dráma, ezt a hangszerelőknek kell megoldani - véli Homonnay Zsolt.

Mindketten a záró dalra, a Céline Diontól átvett Várok rád-ra (I Believe in You) esküsznek. Szívügyük, tényleg sokat vártak rá, már keverték az anyagot, amikor a magyar nyelvű engedélyezés megérkezett. - Annyira nekünk való, hogy angolul is feltettük volna. Így jártunk másik nagy kedvencünkkel, Billy Joel dalával is - teszi hozzá Zsolt.

Az alkotótársak közül Czomba Imrét és Riedeuer Richárdot emeli ki dalszerzőként. Czomba Imre a zenei rendező, hangszerelő, de a szintén nagyon tehetséges Pálfalvi Attilának is jutott hangszerelési feladat. A lemezbemutatót őszre tervezik, szeretnének turnét, lehetőleg színházi környezetben. A szólóalbumra más, saját ízlésükhöz jobban közelítő zenével készülnek.

Lilla a hazai énekesek közül Cserháti Zsuzsát, a külföldiek közül a Céline Dionhoz hasonló Lara Fabian kanadai énekesnőt említi követendő példaként. Nem marad ki a felsorolásból Barbra Streisand, a fekete előadók közül pedig a fiatal Whitney Houstont és Aretha Franklint dicséri. Zsolt középiskolásként rockzenét játszott, gitározott, de ma már a nagy olasz énekesek - Pavarotti, Domingo, Carreras - bűvöletében él.

A lemezen kívül is nagyon elfoglaltak. Lilla az Operettben a Rómeó és Júliában játszik, a Madáchban az Anna Karenina főszereplője. - Szívem csücske - áradozik. A Spamalot női főszerepét is megkapta, a próbák májusban kezdődnek.

Zsolt sokat turnézik az Adagióval. -"Nagy éneklés", de humor is van a színpadon. Bármilyen közönséget fel tudunk rázni - büszkélkedik. Az Adagio negyedik lemezére készül. Emellett a színházban szerepel a Szentivánéji álomban, a Szépség és a Szörnyetegben, a Csókos asszonyban, a Rómeó és Júliában és a Rudolfban. Ennyi munka mellett két kisgyermeket nevelnek.

Az Operettszínházhoz és a Madách Színházhoz kötődnek, de nem társulati tagok.

Lilla nem érti, miért kérdezik tőle mindig: énekesnő vagy színésznő? Külföldön megszokott, hogy a kitűnő színész, például Merryl Streep vagy Barbra Streisand nagyszerű énekes - mondja.

A Csináljuk a fesztivált sikertörténet számukra, bár későn fedezték fel őket. Örülnek neki, mert kevés az ilyen műsor, amelyben bemutatkozhatnak. Akik a tévében folyamatosan szerepelnek, ismertebbek, mint ők, akik hosszú ideje vannak színészi pályán - fejezzük be a beszélgetést Lilla szavaival.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ