Dhafer Youssef-koncert az A38 Hajón
Dátum: 2006. március 24., péntek, 10:46
Április 4-én este 8-órakor kezdődik – a Jazz Odüsszeia koncertsorozat keretében, amely az európai jazz sokszínűségét hirdeti és mutatja be – Dhafer Youssef, az egyik legizgalmasabb európai jazzista koncertje az A38 Hajón.

Dhafer Youssef Tunéziából származik, osztrák állampolgár, jelenlegi otthona pedig Párizs. Zenéje a szufi hagyományokra építkezik. Az oud (arab lant) nevű hangszeren játszik és énekel. Muzsikája az ősi és a modern tökéletes összhangja – keveredik benne a jazz improvizáció, az arab líra, táncos groove-ok és az elektronika. Youssef Budapestre négy zenésszel érkezik: Arve Henriksen Eivind Aarset, Rune Arnesen és Audun Erlien. A koncert előtt egy beszélgetést láthatnak és hallhatnak az érdeklődők a következő este Budapesten föllépő Hugh Masekela-val, a világhírű dél-afrikai trombitással, aki művészetéről, az emigrációban eltöltött éveiről, utazásairól és zenésztársairól fog mesélni.

Bővebb információ: www.a38.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Könnyebb az emberiséget szeretni, mint az embert."
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ