Mardi Gras.bb és Mystery Gang az A38-on
Dátum: 2006. március 24., péntek, 15:05
Március végén súlyos blues-dzsessz csapás színhelye lesz az A38 Hajó. A New Orleansból származó brass-blues egyik legismertebb zenekara, a német Mardi Gras.bb tér vissza a hajóra, hogy a kőkemény rockabillyt játszó Mystery Ganggel sikeres kísérletet tegyen a nézőtér táncba ringatására.

              Mardi Gras.bb (D), Mystery Gang
               2006. március 30. csütörtök 21h

Ha a világ összes hurrikánja egyszerre rontana New Orleansra, a Mardi Gras, a legendás húshagyókeddi fesztivál szelleme akkor sem tűnne el a földről.

Többek között azért, mert Németországban létezik egy zenekar, a két eszelős vudu-guru, Doc Wenz és Reverend Krug vezetésével. A Mardi Gras.bb, azaz "brass band", fúvósegyüttes, amely - ha lehetséges - még Dr Johnnál vagy Tom Waitsnél is átütőbben idézi meg a New Orleans-i, nyers, recsegős-ropogós, kissé pszichedelikus blues-dzsessz hangzást.

A Mardi Gras.bb 1999-es debütáló albuma óta a klasszikus dzsessz-blues egyik legünnepeltebb zenekara. Megbízható pontossággal, évente adja ki jobbnál-jobb lemezeit, a zenei alapként szolgáló New Orleans-i rezesbanda-bluesból hol a hetvenes évek diszkója, hol a kőkemény, koszos Motown-funk, hol a nagyvenes évek bigband-szvingje felé kacsintgatva.

Letaglózó zenei sokoldalúság, humor, irónia és önirónia, 18 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel szemlélhető szürreális színpadi látványvilág jellemzi a Mardi Gras.bb-t. Sodró ritmusú számaik, a nagyvonalú hangszerelés, a humorral kevert virtuozitás, Doc Wenz összetéveszthetetlen énekhangja - mindez robbanékony gyúelegyet alkot, amely még a legóvatosabb koncertlátogatót is vad táncra kényszeríti. Nem csoda az első kritikák megdöbbent hangneme: valóban nem könnyű megemészteni, hogy a Mardi Gras.bb tagjai - fehérek, hiszen a legkíméletlenebb "fekete" zenét nyomják.

A Mardi Gras.bb Magyarországon is tartott már pár sokkoló erejű és lendületű koncertet, többek között a Sziget világzenei színpadán és az A38 Hajón is nézőtérbe döngölte közönségét áradó muzsikájával.

A zenekar felállása

Doctor Wenz: ének, gitár, zongora, tamburin Reverend Krug: bőgő Erwin Ditzner: dob, ütősök Drago von Traben: dob, ütősök DJ Mahmut: elektronika Mr. Bishop: trombita, szárnykürt Captain Kipper: trombita, szárnykürt Steffen "La Rose" Weber: klarinét, szaxofon Gary Offsteen: tenorszaxofon Christl Marley: bariton- és altszaxofon Lömsch Le Mans: klarinét, baritonszaxofon Robert Solomon: pozan Uli „Bluegrass" Röser: pozan Leif Sommermeyer: zongora

Lemezek

Alligatorsoup, 1999

Super Smell, 2000

Zen Rodeo, 2002

Heat, 2003

29 Moonglow, 2004

http://www.hazelwood.de/mardigrasbb/index.php

A Mystery Gang - teljes polgári nevén a Mystery Gang Rockabilly Trio - azon kevés magyar zenekar egyike, amelyek saját műfajukban világhírre tettek szert. Rockabilly és rock and roll - már-már a psychobilly határát súroló, elsöprő lendülettel, jókedvvel és dinamizmussal. Az európai rockabilly szeánszok közkedvelt vendége, lemezei folyamatosan a műfaj eladási listáinak élén tanyáznak, és bízhatunk benne, hogy e három őrült/zseni másodpercek alatt a fehérizzásig forrósítja az A38 hűvösen fekete koncerttermét - akárcsak pár éve, a Bill Haley's Original Comets előtt.

A trió tagjai

Egri Péter: ének, gitár

Fácán: dob, gitár

Singer: bőgő

www.mysterygang.hu

 Belépő elővételben: 3000 Ft, a koncert napján: 3500 Ft.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ