Don Giovanni modern köntösben
Dátum: 2009. július 31., péntek, 13:47
Egy elhagyatott gyárépületben berendezett bálteremben Mozart zenéjére mintegy 70 fiatal perdül táncra, miközben a címszerepet játszó Christopher Maltman dalra fakad - már javában zajlik a Juan című dán-magyar koprodukcióban készülő operafilm forgatása Budapesten.

A Don Giovannit modern köntösbe öltözető filmet a koppenhágai operaház igazgató-főrendezője, Kasper Bech Holten rendezi, aki Mozart klasszikusának újszerű feldolgozásával egy önmagával viaskodó, nyughatatlan, 21. századi férfi portréját akarja felfesteni - közölte a magyar koprodukciós partner, az Eurofilm.

A Juant kizárólag Budapesten forgatják: a stáb július 15. óta többek között a Nyugati pályaudvarnál, a Szabadság téren és egy XX. kerületi gyárépületben dolgozott.

Miskolczi Péter, a film magyar producere arról számolt be, hogy az augusztus 26-ig tartó forgatás során még egyebek mellett az Operaház és a Művész cukrászda lesz a 24 órába sűrített cselekmény helyszíne, egy látványos autósüldözést pedig az Andrássy úton és a Bartók Béla úton rögzítenek.

A napokban 70 statiszta közreműködésével a film egyik leglátványosabb epizódját, a báljelenetet rögzíti a nagyjából 60 tagú stáb, akik közül csaknem ötvenen magyarok. A rendező szerint a jelenet mind technikai, mind zenei, mind drámai szempontból a film egyik legösszetettebb „felvonása".

A dán rendező, látványtervező és jelmeztervező mellett a filmen Nagy András operatőr dolgozik és az egész hangstáb magyar - hangsúlyozta Miskolczi Péter.

A címszerepet az angol operaénekes, Christopher Maltman játssza, a főbb szerepeket szintén nemzetközileg elismert, profi énekesek alakítják. Mellettük epizódszereplőként több magyar színész is feltűnik majd a vásznon. A szoknyavadász kalandos történetét elmesélő filmet a tervek szerint 2010 tavaszán mutatják be.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ