Koncertet ad a Włodek Pawlik Trio
Dátum: 2006. március 24., péntek, 21:08
Március 26-án 19-órakor lesz a Włodek Pawlik Trio koncertje a budapesti Dózsa Művelődési Központban. A különleges jazzkoncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Włodek Pawlik
„Pawlik a jazz Vladimir Horowitza. Önmagában is jelenség. Mindenkinek meg kell hallgatnia Őt" - így írt Pawlik hágai, a legendás North Sea Jazz Festival keretében adott koncertjéről Eric van't Groenevout (1998). Már maga a meghívás is erre a fesztiválra nagy megtiszteltetés - az utóbbi 30 évben csak néhány lengyel jazz zenésznek adatott meg, hogy ott játszhasson.

Pawlik komponál szimfonikus, film-, és jazz zenét, vokális és kamarazenét egyaránt. 15 szerzői lemeze jelent meg napjainkig, Stabat Mater című lemeze pedig az Év Lemeze kitűntető címet is megszerezte (Jazz Magazine). Nemzetközi jazz versenyek győztese, néhányszor kiérdemelte az Év Jazz Zenésze címet is (Jazz Magazine). Koncertezik Európa, Ázsia és az USA koncerttermeiben. Amerikában nagyra értékelik, mint egyetemi előadót is, tanított többek között a Western Michigan Universityn és Los Angelesben, az International Jazz Conference 99' alkalmából is. Az indianapolisi American Jazz Piano Competition zsűrijének tagja. Számos világhírű zenésszel játszott együtt, többek között: Randy Brecker, Billy Hart, Richie Cole, Spike Robinson, Sal Nistico, Herb Geller, Alex Riel, Johannes Faber, Dusko Goykovich, Wolfgang Haffner, Scott Hamilton. Az amerikai Western Jazz Quartet tagja.


Paweł Pańta
Teljes körű klasszikus zenei képzésben részesült muzsikus. Mint jazz zenész játszott Zbigniew Namysłowski, Marcin Małecki, Wojtek Majewski és Filip Wojciechowski együtteseiben. Együttműködik a Lengyel Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Prima Vista Quartet-tel, ahol a legrangosabb lengyel muzsikusokkal játszik együtt. Szerepel még az I Solisti di Varsavia vonós kvintettel, a Philharmonie der Nationen zenekarával valamint a Gustav Mahler Jugendorchesterrel, Claudio Abbado vezényletével a világ számos koncerttermében.


Cezary Konrad
Napjainkig több mint 40 lemez felvételében vett részt, ezek közül számos kiérdemelte az Év Lemeze megtisztelő címet. Az első ilyen lemez a Northern Song volt, amelyet a Kuba Stankiewicz Quartet-al vett föl 1994-ben. Együttműködött a lengyel jazz szcéna krémjével - Anna Maria Jopek, Edyta Bartosiewicz, Kuba Stankiewicz, Zbigniew Namysłowski és Tomasz Stańko együtteseivel, valamint egy sor világsztárral, többek között: Randy Brecker-rel, Didier Lockwood-al és Pat Metheny-vel. Sokan a legjobb lengyel dobosnak tartják, a mérvadó Jazz Forum szaklap kritikusai és olvasói már 13 éve az első helyet adják neki az éves összegzésben. A legtöbbet foglalkoztatott lengyel zenészek egyike. Pályafutását a Central Heating Trió-ban kezdte, amely rögtön meg is nyerte a krakkói Jazz Juniors 90' Fesztivál első díját, majd döntős volt a leverkuseni nemzetközi jazz versenyben is. Mint szimfonikus ütőhangszeres játszott a varsói Lengyel Rádió Szimfonikus Zenekarával és a világhírű, kortárs zenét játszó Sinfonia Varsovia kamarazenekarral Krzysztof Penderecki vezényletével.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ