Nyáron jön Herbie Hancock !
Dátum: 2006. március 25., szombat, 11:56
Nyári európai turnéja során július 3-án a Margitszigeti szabadtéri Színpad vendége lesz Herbie Hancock billentyűs és zeneszerző, a modern jazz egyik ikonja - közölte koncertet a szervező Showtime Budapest ügynökség.

Hancock turnécsapatában Lionel Loueke gitározik, Matthew Garrison bőgős, basszusgitáros, Richie Barshay dobol és ütősökön játszik, Lili Haydn hegedűl és énekel.

Herbie Hancock 1940. április 12-én született Chicagóban. Csodagyerekként 11 éves korában Mozart zongoraversenyt játszott a helybeli Szimfonikus Zenekarral. Középiskolai éveiben kezdett a jazzmuzsikával foglalkozni. 1960-ban csatlakozott a trombitás Donald Byrd együtteséhez. 1962 végén a Blue Note kiadónál jelent meg első önálló albuma, a „Takin' Off" (azóta további 34 lemezt adott ki saját neve alatt).

Tagja volt a Miles Davis Quintetnek, éppen negyven éve írta első filmzenéjét Michelangelo Antonioni Nagyításához.

1983-ban az elektronikus „Future Shock" Amerikában platina lemez lett, vezérdala videóklipjéért 5 MTV díjat kapott. 1986-ban Oscar-díjat zsebelt be a Round Midnight című film zenéjéért. A Verve lemeztársaságnál jelent meg 1998-ban Gershwin's World című CD-je, amely 1999-ben három Grammy-díjat kapott. Összesen 9 Grammy-díjat gyűjtött be, a legutóbbit 2005. februárjában.

Herbie Hancock többször koncertezett Magyarországon, júliusi fellépésére a Ticket Expressnél lehet jegyet vásárolni.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ