Latin érintés
Dátum: 2009. szeptember 1., kedd, 13:33
Szeptember 20-án lesz a Művészetek Palotájában Papdimitriu Athina „Latin érintés” című albumának lemezbemutató koncertje. A görög származású, ízig-vérig magyar színésznő idén megjelent anyagával művészi pályájának új szakaszába lépett .
A pályán és a magánéletben átélt örömök és csalódások tapasztalata, a megélt szerepek árnya jelenik meg az érett női hangban, párosulva a mindent elsöprő, de visszafojtott őserővel és életigenléssel. 
15 latin-amerikai sláger csendül fel, különleges formában: egy gitár kíséretével.

Szívet melengető, olykor szívet tépő balladák: egy sokat megélt asszony sodró erejű vallomásai szerelemről, csalódásról, őrültségekről, lázadásról és a boldogságkeresésről.

Több dal magyarul is nagy karriert futott be, ám ezek feldolgozása az eredeti szöveg hangulatához igazodik. Az albumon felismerhetők – többek között – a brazil bossanova, az argentin tangó, a mexikói folklór stílusjegyei, a latin jazz elemei.

„A latin zene minden hangulatomban megérint. Legyek vidám vagy szomorú, bizakodó vagy csüggedt.” – vallja Papadimitriu Athina. Zenésztársa, Kutik Rezső a komolyzene világából csatlakozott a színésznőhöz. Ennek ellenére a végeredmény mégsem crossover stílusú, hanem a dalok gyökeréhez visszanyúlva egy különleges akusztikus hangzású album lett. Ez az unplugged hangzás emeli ezt a felvételt a mai piacon a különleges élményt adó produkciók közé.

A korong dalaira felfűzött színpadi történetben Athina elmeséli a dalok keletkezését, tartalmát. Külön érdekességként néhány közülük a tánc nyelvén is megelevenedik, Lippai Andrea előadásában. Bár Athinától a tánc sem áll távol, kettejük erre az alkalomra készített közös tangója remélhetőleg az est egyik csúcspontja lesz.

A koncerten – csakúgy, mint a lemezen - Athina vendége Siménfalvy Ágota, a Budapesti Operettszínház musicaldívája, aki a Frida című filmalkotás híres dalát, a Paloma Negrát énekli Athinával. A „Frida” zenéje egyébként 2003-ban a legjobb filmzene Golden Globe, majd Oscar-díját is megkapta. Siménfalvy Ágota a duetten kívül saját műsorszámokkal is megörvendezteti rajongóit. Zongorán Jávori Ferenc (Fegya) kíséri.

Az est érzelmes, meghitt pillanatait erősíti az a görög ballada, melyet Athina két színésznő lányával, Trokán Annával és Nórával közösen ad elő.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Nincs könnyebb dolog a világon, mint leszokni a dohányzásról... Én már 137-szer megtettem ezt".
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ