Hamarosan új albummal jelentkezik a NEO
Dátum: 2006. március 29., szerda, 14:17
Új albumon dolgozik a magyar elektronikus popzene elsőszámú zenekara, a NEO. A zenekar előző albuma a Kontroll (Control) filmzene album volt, amely 2003. végén jelent meg.
 Az elképesztő sikert befutott album anyagát 8 országban, több mint 150 koncerten mutatta be a zenekar, ezzel párhuzamosan pedig a Neoworld stúdó is új helyre költözött – Budapest határában egy, a korábbinál jóval nagyobb, csendes, nyugodt, alkotásra alkalmas hely a zenekar otthona immáron hónapok óta.

A lemez felvételei még az előző turné alatt kezdődtek és a dalok jelentős része is ekkor íródott, amelyek közül jó párat be is épített a zenekar a koncertprogramba. Így az album egy része már jó ideje érlelődik, formálódik és ezeket a dalokat egészítik ki az újak.

A felvételi és a hangszerelési periódus már befejeződött, jelenleg a keverés és a hangzásformálás zajlik. A zenekar közel 20 dalon dolgozik, melyek közül nem mindegyik fog az albumra kerülni.

 


Az új lemez némiképp visszakanyarodik a Low-Tech Man, High-Tech World album, hagyományosabb „popdalosabb” stílusához. A kategorizálni mindenképpen szerető újságíróknak a post-new-wave, electropop, indietronica kulcsszavak ajánlhatóak stílus meghatározásként.
Az album Magyarország mellett – már megszokott módon – számos európai országban is megjelenik. 

A zenekar honlapján, a http://www.neo.hu oldalon egy videoüzenet erejéig bárki betekinthet a munkálatokba és az albumot felvezető single a  Record Straight című dal videoklipjének egy részlete is látható.

 
-------------------------------------
 > Videó a Neo új albumának felvételeiről és rövid részlet a  Record Straight című dal videoklipjéből:
http://www.neo.hu/img_hirek/2006_fs/mf.html

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ