Az 1980-as évek óta először lép fesztiválszínpadra a U2
Dátum: 2009. november 23., hétfő, 18:15
Az 1980-as évek óta először lép fel fesztiválon a U2 ír rockegyüttes.

A rockbanda az angliai Glastonbury Fesztivál 40. jubileumi évadának nyitó estéjén, 2010. június 25-én áll majd színpadra, megszakítva amerikai turnéját.

Michael Eavis, a fesztivál szervezője elmondta, már évek óta próbálja meggyőzni a U2-t, hogy lépjen fel a Glastonbury-n. "A 26 éves pletyka végül valósággá vált" - írta a fesztivál honlapján.

A szervező délnyugat-angliai farmján tartott háromnapos fesztiválra idén már minden jegy elkelt. A zenei, színházi, cikuszi és táncprodukciókat is felvonultató rendezvény 2009-ben több mint 137 ezer embert vonzott, a fellépők között volt többek között Bruce Springsteen, Neil Young és a Blur.

A Glastonbury Fesztivál az 1970-es években hippiparadicsomként indult, s többek között arról híresült el, hogy a résztvevők a kitartó angliai esőzések nyomán kialakult sártengerben buliztak. Ma az angliai fesztiválélet megkerülhetetlen eseménye.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„A siker titka az őszinteség. Ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."
Murphy törvénye
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ