Kihallgatták Bertrand Cantat-t Rády Krisztina halálával kapcsolatban
Dátum: 2010. január 11., hétfő, 16:16
Rády Krisztina műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet egykori művészeti vezetőjének halálát követően a rendőrség kihallgatta volt férjét, Bertrand Cantat-t, a Noir Désir francia rockzenekar frontemberét - közölték hétfőn francia igazságügyi források.

A "lesújtott és méltóságteljesen viselkedő" énekes a vasárnap esti kihallgatást követően szabadon távozott a bordeaux-i rendőrségről. "A nyomozás technikai vizsgálatokkal igazolt első megállapításai szerint a halált kötéllel végrehajtott öngyilkosság okozta". A boncolásra várhatóan még hétfőn sor kerül.

A hatóságok vasárnapi közlése szerint Cantat volt felesége otthonában tartózkodott, de aludt, amikor a 42 éves nő öngyilkos lett. Két közös gyermekük, a 12 éves Milo és a 7 éves Alice nem volt otthon, amikor anyjuk felakasztotta magát. Holttestére az egyik gyermek talált rá, amikor déltájban hazament, s ő ébresztette fel apját.

Bertrand Cantat és Rády Krisztina 1993-ban Budapesten ismerkedett meg, 1997-ben kötött házasságot, de lányuk születése után nem sokkal, 2002-ben elváltak, miután az énekes találkozott Marie Trintignant színésznővel. Cantat-t 2004-ben nyolc évi szabadságvesztésre ítélte a vilniusi bíróság, amiért új élettársa, Trintignant halálát okozta egy verekedésben.

A volt feleség a perben tanúként, majd Cantat bebörtönzése alatt is végig támogatta a francia rocksztárt, akit 2007-ben jó magaviselete miatt feltételes szabadlábra helyeztek.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ