Billy Idol Budapestre jön
Dátum: 2006. április 8., szombat, 7:45
Billy Idol brit rockénekes fellépésével bővül Budapest nyári koncertprogramja. A hardrock, az új hullám és több más stílus kitűnő előadója július 13-án a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán mutatkozik be magyar rajongóinak.

Az énekes akit a melodikus punk rock trubadúrjának is neveznek, ősszel volt ötven éves, az angliai Middlesexben jött világra, igazi neve William Michael Albert Broad. Éppen harminc esztendeje, hogy egy punkcsapat gitárosaként bekapcsolódott a brit zenei életbe, s csakhamar felvette ma is használt művésznevét. Abbahagyta a gitározást, és Tony James basszusgitárossal megalakította a Generation X nevű formációt. Első nagy sikerüket 1980-ban aratták a „Dancing With Myself" című dallal.

Első önálló kislemeze 1981-ben jelent meg „Don't Stop" címmel. Szép sikert aratott vele, újabb lemezszerződési ajánlatot kapott, s megismerkedett Steve Stevens gitárossal, akivel 1982-ben közös albumot készítettek, s mindjárt videoklip is született a lemez „White Wedding" és a „Dancing With Myself" című dalából. Ezeket az MTV zenei televízió is felkapta előszeretettel tűzte műsorára.

Billy a nyolcvanas években az MTV jóvoltából a lányok egyik nagy kedvence lett. 1984-ben megjelentette a „Rebel Yell" című albumát, amely kétszeres platinalemezzé érett, és sokak szerint ez volt Billy Idol legsikeresebb anyaga. Sokat turnézott, emiatt csak három év múlva jelent meg „Whiplash Smile" című korongja, amely sokak szerint elmaradt az előzők színvonalától, de így is kedvelték. Annál nagyobb siker lett akkoriban megjelent nyolcszámos válogatása.

Billy Idol a gitárosa nélkül vágott neki a következő éveknek. A kilencvenes években egy motorbalesetben kis híján maradandó károsodást szenvedett. Ezután a „Charmed Life" albuma, és annak Cradle of Love című dala hatalmas sikert hozott, platinalemez lett.

Az énekes kipróbálta magát a filmszakmában is: feltűnt Oliver Stone „The Doors" filmjében, majd 1998-ban a „Nászok Ászá"-ban szerepelt, ahol saját magát alakította.

Tavaly az ötvenedik születésnap kapcsán jelentette - több mint tízéves szünet után - Devil's Playground (Az ördög játszótere) című albumát, majd amerikai és európai turnéra indult. Ennek keretében érkezik Budapestre régi sikereivel és új számaival.

Billy Idol koncertjét a Showtime Budapest iroda szervezi. Jegyeket a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában lehet vásárolni.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ