Tomasz Szukalski lép föl az A38 Hajón
Dátum: 2006. április 10., hétfő, 14:40
Szukalski a lengyel dzsessz egyik legnagyobb és legnagyobb hatású alakja. A kiváló szaxofonos szoros viszonyt ápol jóformán a teljes lengyel szcénával, különösen a „nagy öreg" Zbigniew Namyslowskival és a világhírű trombitással, Tomasz Stankóval. De éppígy dolgozott együtt Dave Hollanddel vagy Terje Rypdallel.
Szukalski legutóbb a 2005-ös Sziget fesztiválon járt hazánkban, hatalmas sikert aratva.

Az Eichinger Quartet vezetője, Eichinger Tibor az egyik legtöbbet foglalkoztatott dzsesszgitáros Magyarországon. Rendkívül nyitott a különböző műfajokra, az „undergroundtól" a színházi zenéig. Életteli gitárjátéka alapeleme például az Amorf Ördögök megszólalásának, az Eichinger Quartetben pedig lenyűgöző tisztasággal vezeti elő a klasszikus sztenderdek világát idéző, mégis hamisítatlanul kortárs kompozícióit.

A koncert MOLto Vivace sorozat keretében jött létre.

További részletek a www.a38.hu oldalon találhatók.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ A paptól elvárják, hogy két lábon járó vasárnap legyen."
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ