Európai Aranyművész Díj harmadszor
Dátum: 2006. április 11., kedd, 18:43
A III. Európai Aranyművész Díjátadó Gáláról - amely április 29-én lesz a Művészetek Palotájában - tartottak sajtótájékoztatót kedden délután a Corinthia Grand Hotel Royal szállodában.
Az idei gála fővédnöke Lamperth Mónika belügyminiszter, a tavalyi győztesek Zsédenyi Adrienn és Szekeres Adrienn voltak.

Az Európai Aranyművész Díjat két évvel ezelőtt az Európai Dalfesztivál és Művészeti Tehetségkutató Egyesület alapította, amelynek elnöke a sok éve Magyarországon élő olasz származású Erox Martini. A több kategóriában kiosztott díj célja a magyar tehetségek felkutatása, érvényesülésük segítése Európában - hangoztatták a szervezők.

Az egyesület ennek érdekében alapította az Európai Arany Művész Díjat.

A díjakat a Művészetek Palotájában április 29-én adják át gálaműsor keretében, amelyet a Duna TV élő adásban közvetít.

A közönség is szavazhat telefonon. Ennek a kategóriának a jelöltjei: Zséda, a Nox, a Bikini, a Zanzibár, Caramel, Charlie, Sonja és Bebe, valamint a Crystal és Király Linda.

A jelölteket az erre felkért szakmai kuratórium választotta ki.

A távolabbi célok között szerepel, hogy a díjat az összes európai országban odaítéljék az adott ország művészeinek, akik majd egy nagyszabású gálaesten mutatják meg tehetségüket valamelyik európai városban.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ