Kikötő a művészetekhez
Dátum: 2006. április 20., csütörtök, 14:58
A tavalyi Bolondos vasárnap sikerén felbuzdulva a Művészetek Palotájában lakó három intézmény - a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NHZ), a Ludwig Múzeum és a Nemzeti Táncszínház - ismét megrendezi összművészeti nyílt napját.

A Kikötő a művészetekhez elnevezésű ingyenes rendezvényre április 29-én, szombaton kerül sor, amikor reggeltől estig szól a zene és folyik a tánc a Művészetek Palotájában.

Ezen a napon a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél ideiglenes kikötő létesül: ide érkeznek a művészet-hajók, amelyek a Magyar Tudományos Akadémiától és a Vigadó-térről szállítják az utasokat. Hajókázás közben a Nemzeti Filharmonikus zenekar és a Nemzeti Énekkar tagjaiból alakult kamaraegyüttesek muzsikálnak. A vendégek szórakoztatásából derekasan kiveszik részüket a Ludwig Múzeum munkatársai is, s a fedélzeten ismert képzőművészekkel, muzsikusokkal is találkozhatnak a művészetre szomjazó utasok, akiket néhány meglepetés is vár.

A Művészetek Palotájában számtalan izgalmas program közül válogathatnak a hajóval, vagy más közlekedési eszközzel érkezők. A legkisebbeket mesesarok, tündér(báb)játék és egyéb programok várják.

A Nemzeti Filharmonikusok színes, változatos műsorral készülnek: a kórus egyebek közt Duke Ellington Sacred Music című művének részleteit adja elő.

A Ludwig Múzeumban képzőművészeti műhely, játékos táncfoglalkozás és tárlatvezetés lesz, s érdekesnek ígérkezik a három táncosra és huszonhárom dobozra komponált „urbánus" koreográfia.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ