50 Cent jön Budapestre
Dátum: 2006. április 26., szerda, 14:29
Az amerikai 50 Cent, napjaink legnagyobb hip-hop és rap sztárja június 19-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A most harmincéves queensi rapper Curtis Jacksonként látta meg a napvilágot. Azt tartják róla, hogy az utca embere, aki tisztában van annak törvényeivel és az erőszakkal.

Szüleit korán elvesztette, apa nélkül nőtt fel, édesanyját titokzatos körülmények között holtan találták, így nagyszülei nevelték fel. Tizenéves korában kezdte komolyan venni a rap-et. A Run DMC DJ Jam Master Jay kiadójához szerződött és kitanulta a szakmát.

A Columbia Records szerződtette 1999-ben, a rapper egy New York-I stúdióban 2 és fél hét alatt elkészített 36 számot, aminek eredménye egy meg nem jelent mestermű, a Power Of Dollar

Nem telt unalmasan az élete 2000 áprilisában Queens-ben nagyszülei háza előtt kilencszerr rálőttek, az egyik golyó az arcát találta el. A Columbia megvált tőle, de 50 Cent nem esett kétségbe, ontotta egymás után a számokat, annak ellenére, hogy nem volt támasza és jövedelme sem. Sha Money XL-lel, üzleti partnerével és barátjával felvettek 30 számot, és 2001 tavaszán megjelent a Guess Who's Back című lemez. Többen felfigyeltek rá, és a G-Unit-tal közösen több számot készítettek el.

50 Cent felvételei felkeltették MC Eminem figyelmét, azt nyilatkozta róla, hogy ő a kedvenc rappere. Bemutatta Dr Dre producernek, s csakhamar szerződést kötöttek vele. No Mercy, No Fear címmel megjelent egy kalózlemeze a Wanksta című számmal, ez néhány héten belül a Wanksta New York legnépszerűbb felvétele lett. A dal szerepelt a 8 mérföld filmzene albumon is.

Ezután következtek 50 Cent „hivatalos" albumai, a Get Rich or Die Tryin, a Guess Who's Back? majd múlt évben a The Massacre, Valamennyi lemeze listát vezetett, a Billboard több listájának a csúcsára is feljutottak, a szakma által is nagyra értékelt lemezei.

Az Outta Control, az In Da Club, a Wanksta, a 21 Questions, a P.I.M.P., Patiently Waiting, a Candy Shop, és a Piggy Bank című slágerek már nemcsak a rapperek körében népszerűek de a zenei klubok közönségének is kedvencei. A legutóbbi lemeze szerepelt a Grammy-jelöltek között is.

Az amerikai rapper koncertjét Showtime Budapest szervezi. Az országos jegyárusítás április 27-én kezdődiik, de tekintettel a hatalmas érdeklődésre a Ticket Expres máris elfogad jegyigényléseket a www.tex.hu, a http://www.eventim.hu honlapon valamint a 06-30-30-30-999 telefonszámon.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ