Nagyra nőtt a VOLT
Dátum: 2006. április 26., szerda, 14:57
Július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál, amelynek ettől kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. A Lővér Kemping és Sopron városa négy teljes napig nem csak Magyarország, de a környező országok könnyűzenei központjává is válik, hisz az eseményen a hazai fellépők mellett igazi világsztárokkal találkozhatunk.

A THE CULT, a PET SHOP BOYS, a FUN LOVIN' CRIMINALS és a DE PHAZZ mellett közel 20 nemzetközi fellépő teszi tiszteletét a VOLT-on.

Változik a színpadok elhelyezése, a Soproni Nagyszínpad küzdőterének - mely a Szigeten is használatos műanyag járólappal lesz beborítva - és a további négy nagyszínpad sátrainak befogadóképessége is jelentősen nő. A helyszíneket bazaltborítású közlekedő útvonalak kötik össze, valamint nagyobb kemping és másfélszer több WC és tusoló várja a fesztiválozókat.

A 14. VOLT Fesztiválon olyan világsztárokat láthatunk, mint a legendás THE CULT, mely hosszú hallgatás és teltházas amerikai turné után csupán néhány európai helyszínen lép fel, így a VOLT-os fellépésük igazi különlegességnek számít. A májusban megjelenő lemez turnéja keretében a fesztiválra látogat a mára klasszikusnak számító szintipop csapat, a PET SHOP BOYS. Fellép a hazai közönség által jól ismert és közkedvelt New York-i FUN LOVIN' CRIMINALS, a német DE PHAZZ, melynek neve mára fogalommá vált az igényes nu-jazz rajongói körében.

A VOLT Fesztivál olyan zenei különlegességekkel is szolgál, mint a MATTHEW HERBERT nevével fémjelzett HERBERT LIVE SHOW, ahol a művész a valódi hangszerek mellett szinte mindent megszólaltat, ami a keze ügyébe kerül. Szintén különlegességnek számít és az osztrák BAUCHKLANG koncertje, akik saját hangjukkal egy komplett zenekar hangszereit helyettesítik. Élő koncerten láthatjuk a mexikói tradicionális mariachi zenét, a polkát, a latin-rockot skával, punkkal, hiphoppal egyesítő LOS DEL ABAJO csapatát, és először jár Magyarországon a japán KYOTO JAZZ MASSIVE, FEDERICO AUBELE, és újra találkozhatunk a német MO' HORIZONS-szal.

Az elektronikus zene rajongói számára is igen színes műsort biztosít a VOLT. KARL BARTOS LIVE címmel a Kraftwerk egykori tagja ad élő koncertet, fellép a drum and bass elsőszámú mestere, ANDY C, a Ninja Tune-os DJ FOOD, a BOCA 45, a DREADZONE SOUND SYSTEM, SCAM és JOSH WINK, aki a Hyperspace keretében látogat Sopronba.

A fesztivál újabb szenzációja, hogy a VOLT vendége lesz a hosszú évek után az idén visszatérő F.O. SYSTEM, amely az emlékezetes, idei teltházas PeCsa-koncert után csak a VOLT Fesztiválon lép fel újra, ezúttal utoljára. A szintén mára klasszikusnak számító SEXEPIL és a KONTROLL CSOPORT ugyancsak a VOLT programját erősíti, és jó hír az is, hogy YONDERBOI első fesztiválos lemezbemutatóját ugyancsak a VOLT Fesztiválon tartja.
 
A fesztiválon egyre nagyobb szerepet kap a rockzene. Ennek megfelelően a nagyszínpadon szerepel az ikonikusnak számító TANKCSAPDA, a 25 éves MOBY DICK, az 1500 m2-esre növelt VIVA Megawatt sátor pedig gazdag rock-programmal várja koradélutántól hajnalig a műfaj rajongóit. Fellép többek között az EDDA, a REPUBLIC, a BEATRICE, a P.MOBIL, a LORD, a BIKINI és az OSSIAN, valamint a fiatalabb generációt képviselő HOOLIGANS, DEPRESSZIÓ, JUNKIES, BLACK OUT és SUPERBUTT. Ugyancsak ez a színpad ad otthont a HOBO BLUES BAND, a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND és DEÁK BILL GYULA koncertjének.
 
A „nagy visszatérők" között fellép a szakma legendáinak számító KFT és popkultúra karizmatikus alakja PAJOR TAMÁS. Érdekes színfolt a VOLT programjában a nyitónapi utcabál, amelyet FENYŐ MIKLÓS és csapata celebrál, de találkozhatunk a MARÓT VIKI vezette NOVA KULTÚRZENEKARRAL és az R-GO-val is.
 
A színes zenei paletta mellett sok más kulturális programot is biztosít a VOLT Fesztivál. A JUNION CSOPORT a Café Színpadán mutatja be a
Jó pálinka itassa magát című darabját. Ugyanitt találkozhatunk a „stand up comedy" műfaj fiatal tehetségeivel, a GODOT DUMASZÍNHÁZzal és már-már hagyományszerűen a VOLT Fesztivál otthont ad a TÁP SZÍNHÁZ előadásának is. Külső helyszínen, a soproni Elit Moziban, a fesztivál ideje alatt napközben az idei TITANIC FILMFESZTIVÁL legsikeresebb alkotásait láthatja a VOLT közönsége.

A helyszínről sugározza adását a SOPRONI VOLT RÁDIÓ, a rádiócafé 98.6 és a soproni Corvinus Rádió közös műsora, a Magyar Televízió a helyszínről élőben közvetíti KULTÚRHÁZ című műsorát. Újdonság, hogy Lévay Balázs műsora, a DOB + BASSZUS önálló helyszínként vesz részt a VOLT-on. A FILMMÚZEUM csatorna sokszínű retró-programmal várja vendégeit, míg a megnövelt területű SPEKTRUM Zónában naponta három ismeretterjesztő filmet és az alkotásokhoz kapcsolódó beszélgetéseket láthat és hallhat a közönség.

A
www.volt.hu oldalon a teljesség igényével válogathatnak a fesztiválozók a soproni hotelek, panziók, vendégszobák között. A szálláshelyekkel kötött megállapodás értelmében az internetes foglalás csak június 15-ig lehetséges.

Április 26-tól országszerte kapható a belépőjegy a VOLT Fesztiválra. A jegyértékesítő helyek listája
www.volt.hu oldalon megtalálható.
A napijegy ára elővételben 4500 Ft, a helyszínen pedig 5000 Ft lesz. A négynapos bérlet pedig elővételben 10900 Ft, míg a helyszínen 13500 Ft-ba kerül. A VOLT Fesztivál Klub tagjai a
www.volt.hu/klub oldalon is rendelhetnek bérletet. A 10 év alatti gyerekeknek felnőtt kísérővel nem kell jegyet váltaniuk és ugyanúgy, mint tavaly a kerekesszékesek ingyenesen látogathatják a fesztivált.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Erényeink többnyire csak álcázott bűnök. "
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ