Indul a Clapton-turné
Dátum: 2006. május 4., csütörtök, 12:37
Május 5-én, pénteken indul Franciaországból Eric Clapton várva várt európai turnéja. A Back Home Tour több mint harminc európai színhelyet érintve július 18-án ér Budapestre, és augusztus 3-án Moszkvában zárul a koncertsorozat első szakaszát.

A show jövőre folytatódik, de a második felvonás részletei, helyszínei egyelőre nem ismertek. Az első állomás Le Cannet La Palestre, utána ismerős, brit tájakon gördül a legendás Lassúkezű és csapata. A hazai koncerthelyszínek között természetesen nem többször is szerepel a londoni Royal Albert Hall, ahol Clapton tavaly májusban a Cream együttessel adott CD-n és DVD-n is kiadott felejthetetlen koncertet. Nagy-Britannia után ismét francia, belga, holland, német, olasz svájci koncertek következnek.

Budapestre Bécsből érkezik, innen pedig Csehországba, a skandináv országokba, majd Moszkvába tart a világ legjobb gitárosai között emlegetett Clapton.

Mint minden hazai rajongója tudja, még soha nem adott koncertet Magyarországon, az egyik legnagyobb szenzáció a hazai koncertek történetében. A Budapest Sportarénában sorra kerülő július 18-i esemény házigazdája a Showtime Budapest koncertiroda lesz. a jegyeket már hónapok óta árusítják a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatban.

A több mint negyven éve pályán lévő Clapton rengeteg lemezt jelentetett meg, tizenhat Grammy-díjat és számtalan egyéb elismerést gyűjtött be. Háromszorosan is tagja a rock and roll dicsőségcsarnokának. Néhány cím a legismertebb dalai közül: Tears in Heaven, Layla, a Wonderful Tonight, a Sunshine of Your Love, a Blue Eyes Blue, az After Midnight, a Cocaine.

A Back Home című legutóbbi lemeze, amely köré a turnét szervezték, tavaly augusztus végén jelent meg. A tizenkét dalból ötnek Clapton a szerzője Simon Climie-vel közösen, és ők ketten a lemez producerei. Bár Claptont a blues óriásai között emlegetik, ez a korong kifejezetten pop-és rockzene. Közvetlenül legutóbbi albuma előtt Robert Johnson, a blues egyik legnagyobb egyénisége előtt tisztelgett egy albumnyi dallal.

Csak a turné indulása után válik majd ismertté az elhangzó dalok listája. Biztosra vehető, hogy az új lemez dalai mellett a legnagyobb régi sikerei közül is szerepel majd jó néhány a programban. koncerteken. Bár ígéret még nem hangzott el, de szinte biztos, hogy a turnéról lemez is készül majd.

Clapton nem akármilyen előzenekarral turnézik a nyáron: Robert Cray, a fekete amerikai bluesgitáros, énekes együttesére esett menedzsmentjének választása. Cray a legnagyobbak partnere, ő maga is többszörös Grammy-díjas. John Lee Hooker és B. B. King is elismerte tehetségét, mindkettőjükkel többször is koncertezett.

(MTI-Panoráma - Kovács Miklós)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ A bölcs udvariassága, hogy színleli a középszerűt."
Balázs Tibor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ