The Church – egy kultzenekar Budapesten
Dátum: 2006. május 4., csütörtök, 13:21
Május 26-án, pénteken egy igazán izgalmas zenekar, mitöbb: egy igazi könnyűzenei legenda, az ausztrál The Church lép fel a Gödör Klubban a Heaven Street Seven társaságában. A zenekart leginkább a '80-as/'90-es évek fordulóján megjelent legsikeresebb lemezei és a Donnie Darko című film zenéje kapcsán ismerhető.
Az elmúlt pár évben üdvözölhettünk már aktuális, fiatal, menő popelőadókat, befutott sztárokat és láthattunk már lefutott, „kifakult sztárokat”, a hazai koncertszínpadon, ugyanakkor - szerencsére - rendszeresen ellátogathatunk idehaza kevéssé ismert, ám ígéretes, új zenekarok koncertjeire.

Nos, 2006. május 26-án, pénteken a fenti kategóriák egyikébe sem beilleszthető, igazán különleges, váratlan csemege várja a hazai koncertlátogatókat. Ezen a napon koncertezik a budapesti Gödör klubban az immár több mint 20 éve létező ausztrál The Church, melynek tagjai ugyan már nem tinédzser kategóriába tartoznak, ám amely zenekar a mai napig friss, aktív, innovatív és izgalmas formáció. A zenekar a Heaven Street Seven vendégeként - egy közös, ingyenes koncert keretében - lép fel fővárosunkban.

Az est külön érdekessége, hogy ez a Church európai turnéjának nyitókoncertje és a zenekar idei, Uninvited, Like The Clouds című albumának lemezbemutató koncertje, valamint a Heaven Street Seven Tudom, hogy szeretsz titokban című új albumának lemezbemutatója.  

A Church kultuszzenekar. A szaksajtó gyakran „ausztrál R.E.M.” néven emlegeti a négytagú együttest, ám ha egészen pontosak vagyunk, akkor a Chruch-öt valahová az REM, a Byrds, a Beatles, a Velvet Underground és a Pink Floyd metszéspontjába kalibrálhatjuk - pszichedelikus gitárzene, 60-as évek beat, art-pop. A The Church ugyan végigzenélte a 90-es éveket is, ám pályafutásának kommerciális csúcspontja az 1987-es Starfish és az 1990-es Gold Afternoon Fix című album volt. Ekkor a Church az amerikai egyetemi rádiók kedvence és a független színtér egyik legfontosabb zenekara. A 90-es évek ugyan mérsékeltebb sikert hozott a négyesnek, lemezeik kísérletezőbb irányba fordultak és személyes mélyrepülések is hátráltatták a zenekar munkáját, ám a Church továbbra is aktív maradt, és a rockszíntér egyik igazi kultikus zenekarává nemesedett. A Church - mely 2000-ben Sydney-i olimpia nyitóeseményén is fellépett - igazi, méltóságteljes visszatérését a 2004-es év hozta el: a zenekar talán legnagyobb slágere, az Under The Milky Way a Donnie Darko című 2003-ban bemutatott merész sikerfilm a ’80-as évek klasszikusaiból válogató filmzenéjében kapott helyet, a zenekar pedig elkészítette Forget Yourself című albumát. A kritika a Forget Yourselfet a Church hosszú-hosszú idő óta legjobb albumaként értékelte. A zenekar azóta is lendületben maradt: 2005-ben kijött egy akusztikus önfeldolgozó-album El Momento Descuidado címmel, idén pedig egy új „hagyományos, elektromos” Church-lemez, az Uninvited, Like The Clouds.

A Church most, ha nem is invitálás nélkül, hívatlanul, sokkal inkább váratlanul teszi tiszteletét Budapesten: Május 26., Gödör klub. Az est további hazai vendégei Varga Zsuzsa, valamint a Custom Made.


Angol nyelvű Church-biográfia: http://www.thechurchband.com/mediagallery/bio.phtml
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ