Megint Francia Saláta az A38 Hajón
Dátum: 2006. május 9., kedd, 10:46
Az A38 Hajó és a Francia Intézet közösen létrehozott, első pillantásra meghökkentő című sorozatának legfontosabb célkitűzése, hogy bemutassa Franciaország és a frankofón államok páratlanul sokszínű zenei kultúráját.

A havi rendszerességgel megtartott esteken van bordeaux-i utcazene és kőkemény dub, dél-francia klezmer és klasszikus sanzon, magrebi rai és flamencóba oltott triphop... változatos, sokszínű és friss - éppúgy, mint a francia saláta. Ezúttal kissé modernizált francia sanzon és az internacionális tánczene találkozik az A38 Hajón.

Camille, azaz Camille Dalmais, a francia sanzon üdvöskéje Magyarországon leginkább a Nouvelle Vague lemezéről ismert, az ő erotikusan búgó hangja hallható a Guns of Brixton és a Too Drunk to Fuck című zseniális Clash- és Dead Kennedys-feldolgozásokban. Kevesebben tudják, hogy az ifjú énekesnő igazi sztár hazájában, második, Le fil (A fonal) című lemeze díjesőt (többek között a Grammy francia megfelelőjét, a Victoires de la musique-ot és a neves Constantin-díjat) és hatalmas közönságsikert hozott. Egyszerű, finom, elegáns dalok, amiket Camille hol füstös-érzéki, hol kislányosan sivalkodó orgánuma és a remek szövegek tesznek kirobbanó erejűvé.

Lemezek

La sac des filles, 2003

Le fil, 2005

Live, 2006

www.camille-lefil.com

Camille (F), Krétakör Színész-Tánczenekar
2006. május 14., vasárnap 21h

Magyarország egyik legjobb színházi társulata nem csupán az előadásokon alakít nagyszerűt. A tagok egy része (köztük Péterfy Bori, az Amorf Ördögök egykori énekesnője) zenekart szervezett, ami rendszertelenül ugyan, de mindig hatalmas sikert aratva mutatja be produkcióját. Vidám tánczenei estre van kilátás, örökzöldekből igényesen összeállított programmal.

A zenekar tagjai

Láng Annamária: klarinét, ének

Péterfy Borbála: harmonika, ének

Sárosdi Lilla: trombita, ének

Bánki Gergely: dob, ének

Tilo Werner: dob, gitár, ének

Katona László: gitár, ének

Darvas Kristóf: szintetizátor

www.kretakor.hu

Belépő elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2400 Ft.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ