Örömzene Kecskeméten
Dátum: 2005. október 10., hétfő, 11:20
Az Egy Kiss Erzsi Zene koncertje a kecskeméti Ciróka Bábszínházban

A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ FELNŐTTEKNEK SZÓLÓ SOROZATÁBAN

                             
A MÁSODIK ELŐADÁS:

                                       KONCERT ,

             2005. NOVEMBER 18-ÁN, PÉNTEKEN 19 ÓRAKOR

                                EGY KISS ERZSI ZENE

„ A zenekart 1996-ban Kiss Erzsi és Hajnóczy Csaba alapította. A kezdetekben túlnyomórészt énekes témákra épülő szerzemények, mára egyensúlyba kerülnek a hangszeres ötletekkel, bár továbbra is születnek dalok acapella is. Mivel nem egy nyelv, és nem a nyelv hordozza az 'üzenetet', az együttes bátran kiélheti játékos kedvét. Valójában örömzenélés az, amit a 'virtuális világzene' mögé gondolnunk kell: szabad asszociációk, sok-sok pillanatnyiság, érzelem, a kivétel nélkül dzsessztanszakot végzett zenésztársak tolmácsolásában.
A sokféleség a népiestől akár a drum and bass-on át, a sötétebb balladisztikus meséken keresztül a napsugaras francia sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb '70-es éveket is jelenti. Mindezek elbeszélője ez a sajátságos, csak az együttesre jellemző éneknyelv, szövegtelen szöveg, mely idézőjelek között fogalmaz, illúziókban ringat, de a 21. századból fogalmazza meg magát.

Számos film és táncelőadás zenei anyaga az E.K.E.Z.: Artus Táncszínház, Román Sándor, Murányi Zsófi, Orkesztika Mozdulatszínház, Jancsó Miklós, Hajdú Szabolcs, Sopsits Árpád, televíziós dokumentumfilmek, tv műsorok. „

JEGYEK ÁRA: 1.400,- FT

JEGYFOGLALÁS: 76/482-217

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ