Színház a színházban
Dátum: 2006. május 11., csütörtök, 18:32
Mozart Don Giovannijának különleges, bábszereplőkkel kiegészített olaszországi premierjét és azt követő előadásait dirigálja októberben Hamar Zsolt karmester. A Pannon Filharmonikusok dirigense elmondta, hogy Trevisoban, Veronában, Anconában és Jesi városában vezényli majd a Mozart-operát. Ez már az ötödik szezonja Olaszországban a padovai zenekarral. Ottani impresszáriója révén kötötte meg a szerződést a sajátos Don Giovanni-bemutatóra is.

A Mozart-év keretében színre kerülő előadást – mint arról az ANSA olasz hírügynökség tudósított – Eugenio Monti Colla olasz bábművész rendezi. Ő tervezte a díszleteket és a jelmezeket is. A színpadon az énekesek mellett jelen lesznek a Colla bábos dinasztia világszerte ismert történelmi, óriás bábfigurái és az őket mozgató bábosok is, ami sajátos, „színház a színházban” hatást kelt majd.

A hírügynökség szerint a „fiatal, de már befutott magyar karmester” az előadásokon az Orchestra Accademia i Filarmonici zenekart dirigálja, a címszereplőt Marco Vinco alakítja majd, aki a római Operaházban a 2006-os szezon nyitóelőadásán is megtestesítette a rettenthetetlen nőcsábászt. Antonis Koroneos lesz Don Ottavio és Lorenzo Regazzo lép fel Leporello szerepében. A szereposztás további érdekessége, hogy Donna Anna és Donna Elvira szerepét ikerpár énekli, Raffaella és Giorgia Milanesi.

Az előadás a Jesiben működő Pergolesi Színház, a veronai Accademia Filarmonica és még két másik társulat koprodukciója lesz.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ