A zene mindenkié
Dátum: 2006. május 12., péntek, 9:08
Placido Domingo vezényli a Bécsi Filharmonikusokat a schönbrunni kastély parkjában június 2-án, s a részvétel ingyenes: a Koncert Európáért című hangversenyt a rendezők az osztrák EU-elnökség csúcspontjának szánják.

A Bécsi Filharmonikusoknak ez a harmadik szabadtéri Európa-koncertje: 2004-ben a jazz-legenda Bobby McFerrinnel, 2005-ben pedig Zubin Mehta karmesterrel és Lang Lang kínai zongoraművésszel léptek fel a schönbrunni kastély parkjában. A tavalyi koncertre kilencvenezer zenerajongó volt kíváncsi, a televíziónak köszönhetõen pedig világszerte 250 millió nézõ élvezhette az elõadást.

Dr. Clemens Hellsberg, a Bécsi Filharmonikusok vezetõje szerint a zenészek is el voltak ragadtatva a két korábbi schönbrunni hangversenytõl, hiszen kilépve a koncerttermek zárt világából olyan emberekhez is sikerül elvinni a zenét, akik egyébként ritkán találkoznak klasszikus muzsikával.

A koncerten, amelyre 2006. június 2-án 20 órai kezdettel kerül sor a Schönbrunn-kastély kertjében, egyebek között Sosztakovics, Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart, Rossini, Johann Strauss, és Manuel de Falla művei hangzanak el, s a sztárvendég Rolando Villazón mexikói operaénekes lesz. (Részletek a www.europa-konzert.at internet-címen találhatók.)

(MTI-Panoráma)

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ