Daniel Barenboim a Scalánál
Dátum: 2006. május 15., hétfő, 17:43
Daniel Barenboim lesz a milanói La Scala operaház állandó karnagya - jelentette be maga a világhírű karmester, a berlini Staatsoper (Unter den Linden) főzeneigazgatója hétfõn Milánóban.

Elmondta: minden évben két operát visz színpadra és több koncertet is vezényel az észak-olasz városban, szoros együttműködést tervez a két operaház között, és szándékában áll 2011-ig mindkét dalszínházban új feldolgozásban bemutatni Richard Wagner tetralógiáját, A Nibelung gyűrűjét.

A két operaház közötti együttműködés nyitányaként Daniel Barenboim 2007. november 9-én Giuseppe Verdi Requiemjét vezényli a Scalában. A Nibelung gyűrűjének felújítását is ő irányítja majd, és ezenkívül zenekari és kamara zenei hangversenyeket fog vezényelni - közölte a két intendáns, Peter Mussbach (Unter den Linden) és Stephane Lissner (La Scala).

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ