Középpontban a zene
Dátum: 2006. május 18., csütörtök, 12:58
Május 19-én, pénteken 20.30-kor a Trafóban ad koncertet a világ legjobb dobosai között számon tartott Joey Baron.

Joey Baron kivételes technikai képességein túl mint az egyik legzeneibb ütős ismert. Mike Patton, John Zorn, Bill Frisell, John Scofield, Stan Getz, Laurie Anderson, Pat Metheny, Al Jarreau, Philip Glass, Jim Hall, Chet Baker, Dizzy Gillespie, David Bowie, Randy Brecker csupán néhány név a hosszú listáról, akikkel együtt játszott. Ezúttal első szóló-dob koncert turnéjának alkalmából érkezik hozzánk.

Egyfajta küldetésként vezetve Baron célja kiteljesíteni a dobról, mint hangszerről, annak zenei lehetőségeiről alkotott képünket. Figyelmének fókuszában nem a dobolás, vagy annak technikai aspektusa, hanem a ZENE áll. Nagyon sok rendkívüli dobos között azon néhány közé tartozik, akik egymagukban képesek a zene nagyságával, ünnepélyességével átszellemíteni a teret és a hallgatóságot. A dobos által megvalósított szellemiség előtti tiszteletünk jeléül a Trafó is csatlakozik eszköztelenségéhez: a koncerten egy dobszerelés, egy fellépő, a székek és a résztvevők lesznek. A többi a ZENE.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ