Elnémul az Opera
Dátum: 2006. május 18., csütörtök, 13:21
A Magyar Állami Operaház (MÁO) főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa, Kesselyák Gergely főzeneigazgató és Keveházi Gábor balettigazgató megállapodott abban, hogy a következő hetekben kizárólag az Operaház alkotómunkájáról tájékoztatják a közvéleményt - erről Várkonyi Judit, az intézmény megbízott sajtóreferense értesített csütörtökön.

„Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató úr úgy gondolja, hogy szakmai vitájuk a stabilizációs folyamat során természetes módon, ám előnytelen formában mutatta az Operaház helyzetét. A konszenzus kialakítása, a konfliktusok megoldása után rövidesen tájékoztatjuk a sajtó képviselőit a MÁO belső helyzetéről" - olvasható a közleményben.

A szerdai igazgatósági ülésen megkötött megállapodás nem határozza meg, hogy meddig tart a nyilatkozatstop, és arról sem állapodtak meg a felek, hogy mi történik akkor, ha a három vezető közül valamelyik mégis tájékoztatja a közvéleményt a modernizációs tervek körül kialakult aktuális helyzetről - mondta Várkonyi Judit.


(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Minden piszok, ami nincsen a maga helyén."
Max Planck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ