Május 31-én Guns N' Roses
Dátum: 2006. május 19., péntek, 10:54
Május 31-én a Papp László Sportarénában koncertezik minden idők egyik legnépszerűbb rockbandája, a Guns N'Roses.

Az eredeti gárda - amely azóta számos tagcserén esett át - két Los Angeles-i bandából, a Hollywood Rose-ból és az L. A. Gunsból verbuválódott össze. Eredetileg az Axl Rose (ének), Rob Gardner (dob), Slash Soul Hudson (gitár), Duff McKagan (basszusgitár), Izzy Stradlin (gitár), Steven Adler (gitár) felállásban kezdődött a csapat történelme, míg jelenleg az Axl Rose, Robin Finck (gitár), Richard Fotus (gitár), Brian Mantia (dob), Tommy Stinson (basszusgitár), Darren Reed, Chris Pitman (billentyűs) összeállításban turnézik.

Az Appetite For Destruction című debütáló albumuk egészen addig visszhangtalan maradt, amíg az MTV zenecsatorna műsorára nem tűzte egy klipjüket. Ezután a korong a toplisták élére tornázta fel magát és sorozatása teltházas koncertek következtek. 1988-ban született a G N'R Lies című album, majd 1991-ben a legendás kétrészes Use Your Illusion.

1993-ban - ekkor Stradin már nem volt tagja az együttesnek - a Spaghetti Incident következett, amelyet már csak langyos sikerrel üdvözölt a szakma, nem csoda, hogy elindultak a banda feloszlásáról szóló pletykák. Hosszú csendben eltöltött évek után 1996-ben Slash is elhagyta az együttest, sokak szerint ez a csapat vesztét jelentette. 1999-ben, egy Schwarzenegger filmhez írt Oh my God című szám mondható a csapat utolsó friss munkájának - mivel az ezt követő "Live Era 87-93 című album csak retrospektív kiadás.

Ezt követően a hírek szerint a banda a Chinese Democracy című albumon kezdett dolgozni, amely várhatóan még májusban felkerülhet a lemezboltok polcaira, és amely Axl sorozatos botrányai és a régi tagok „ellenállása" miatt közel hét évig készült.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
G. B. Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ