Vasvári Pál és a Tropical Transform Quintet
Dátum: 2006. május 22., hétfő, 12:33
Május 26-án pénteken 19-órakor a kelet- és közép-európai dzsesszt és világzenét bemutató MOLto Vivace sorozat aktuális koncertjén a kitűnő basszusgitáros, Vasvári Pál legújabb magyar-lengyel projektje hallható, illetve a fiatal tagokból álló Tropical Transform Quintet(képünkön) lép föl.

A Polish Violin nevű nemzetközi projekt a nagyszerű lengyel hegedűs, Zbigniew Seifert emléke előtt tiszteleg. Nevét a dzsesszben szokatlan és különleges felállásról - két hegedű szólhangszerként - kapta. A magyar-lengyel együttes a kiváló basszusgitáros, Vasvári Pál szerzeményeit játssza.

Vasvári a magyarországi dzsessz egyik legismertebb alakja. Amellett, hogy számtalan hazai projektben vesz részt (ilyen a Vasvári String Trio, az idén újjáélető Jimi Hendrix Project vagy a magyar dzsessz egyik legsikseresebb alakulata, a Hungarian Jazz Quartet), gyakran játszik együtt a nemzetközi szcéna kiválóságaival, Mike Sternnel, Dave Samuelsszel, Alex Acunával vagy Bob Mintzerrel. A legszorosabb kapcsolatokat mégis a lengyel színtér nagyjaival, Bernard Maselivel, Krzysztof Scieranskival vagy Henryk Gembalskival ápolja. Vasvári kísérletező, mindig új utakat kreeső attitűdjének jó példája ez az új projekt, melynek bemutatkozó lemeze alig néhány hete jelent meg.

A zenekar tagjai

Vasvári Pál: basszusgitár

Henryk Gembalski: hegedű

Maciej Strzelczyk: hegedű

Jerzy Glówczewski: alt- és szopránszaxofon Bernard Maseli: vibrafon Cezary Konrad: dob

A Tropical Transform Quintet öt fiatal muzsikus kísélete a fúziós dzsessz, a népzenei hagyományok és az energikus előadásmód ötvözésére. Bár a zenekar eddig megjelent két lemeze is kitűnő kritikákat kapott és nagy közönségsikert aratott, a Tropical Transform Quintet ereje igazán az élő előadásban van. Az egyre népszerűbb, gyakran koncertező együttesben Jelasity Pétert nemrég a kitűnő szaxofonos, Ávéd János váltotta fel.

A zenekar tagjai

Horváth "Tojás" Gábor: billentyűs hangszerek Ávéd János: tenorszaxofon Eged Márton: basszusgitár Gálfi Attila: dob Redő Dániel: ütősök

Lemezek

Under the Rainbow, 2001

The Geometry of Desire, 2004

http://www.tropicaltransform.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Az ember élete nem az, ami megtörtént vele, hanem az, amire emlékszik, és ahogyan visszaemlékszik rá."
Gabriel Garcia Marquez
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ