Hot salsa de Cuba
Dátum: 2006. május 22., hétfő, 19:54
Június 7-én szerdán 20-órakor lesz Milagros Pińera & Sanmera koncertje az Almássy téri Szabadidőközpontban.

MILAGROS PIŃERA

Milagros 1965-ben született Cardenasban Kubában egy zenész családban. Kiskora óta a zene volt a kedvenc időtöltése. Miután ének, gitár és rendező szakon elvégezte a havannai Nemzeti Művészeti Oktató Iskolát, számos fesztiválon lépett fel, mint énekes-gitáros. Limovarban és Varaderoban zenét tanított a kulturális házban. A kilencvenes évek közepétől Ausztriában él. Rajongott énekes, gitáros és ütős, aki különböző együttesekben játszott, a saját önálló rendezvényeit és fesztiváljait is beleértve.

Ugyanakkor nagyon sikeres a szóló műsoraiban a bécsi klubbokban; a Porgy & Bess-ben, az Engel-ben és a Metropolban. A Paulus Manker rendezte „f@lco a cyber show”-ban ő játszotta a „démoni halál” szerepét a bécsi Ronacherben.

2000 nyarán társult Daisy Jopling-gal és megszületett a „son dos”. Milagros folytatta a fellépéseket különböző latin formációkkal és osztrák zenészekkel a fesztiválokon és rendezvényeken (pl.: Bad Gastein – Jazz on Snow, Sunsplash). 2002-ben kezdett dolgozni az első szóló albumán. Széleskörű afro-kubai zene ismeretének köszönhetően népszerű vendégszónok volt a szimpóziumokon és workshop-okon. Meghívott sztárként részt vett a 2003-as bécsi fesztivál megnyitóján, ahol szóló énekesként lépett fel, az „Ausencia” című számmal. (Goran Bregovic/Cesaria Evora) 2005-ben a Sanmera megnyerte a Concerto Poll-t, a „legjobb előadó népi és világzene” kategóriában.

1999-óta Milagros Piňera a Sanmerával turnézik.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Az udvariasság nem halt meg – csak Angliába menekült."
Duhamel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ