Tűzijáték és a Magma Tűzszínház Szombathelyen
Dátum: 2011. szeptember 10., szombat, 7:09
A Pál Utcai Fiúk koncertje, tűzijáték és a Magma Tűzszínház előadása is színesíti a magyar dal napja rendezvényeit vasárnap Szombathelyen - tájékoztattak a rendezvény helyi szervezői pénteken.

A tűzijáték a Szent Iván Éji Vigasságok alkalmával, a Magma Tűzszínház előadása pedig a legutóbbi Savaria Történelmi Karneválon maradt el a rossz időjárás miatt, ezt pótolják a magyar dal napjához kapcsolódva. Szombathely tavaly csatlakozott először a magyar dal napja rendezvényhez.

A vasárnapi programban hat helyi zenekar lép fel. Tizenöt órától a Tohu-Bohu, az FM Zeró, a 4N Acoustics, a Major zenekar, majd a Sixters játszik a Fő téren, a városháza előtt felállított Agora színpadon. Húsz órától az egyik legnépszerűbb hazai underground zenekar, a Pál Utcai Fiúk ad koncertet, majd utcabál zárja a rendezvényt.

A Magma Tűzszínház 22 órakor kezdődő előadása Weöres Sándor Galagonya című versét dolgozza fel Izzik a galagonya címmel.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„Ha kacagok a földi dolgokon, azért van, hogy ne sírjak."
George Gordon Byron
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ