Indul az Álomsláger kiszavazás
Dátum: 2006. május 29., hétfő, 13:28
Indul Magyarország legnagyobb slágervadászata, hogy szeptemberre kiderüljön, melyik dal minden idők legjobb magyar slágere. Az alomslager.origo.hu oldalon, az első fordulóban, a korábban megadott 400 slágerhez a játékban résztvevők további százat javasolhattak. Az így kialakult 500-as lista minden egyes remekműve esélyes tehát mostantól arra, hogy az ország kedvence legyen.
Majdnem 5000 javaslat érkezett az elmúlt fordulóban, melyből 100 került a korábban megadott 400 slágerhez. Így mostanra kialakult az az ötszázas lista, melynek dalai arra várnak, hogy nyár végére kiderüljön, melyik közülük Magyarország kedvenc slágere. A félezres lista átfogja a hazai slágerrepertoár legszélesebb vertikumát a pop-tól a kuplén keresztül az opera műfajáig.

A műfajok szerinti bontásból kiderül, hogy a dalok nagy része a pop kategóriába tartozik, - az Illéstől a Kistehén Tánczenekarig -, táncdalból 45 dal van versenyben - Ambrus Kyritől Uhrin Benedekig - és 59 népdal is „hajt” a legjobb helyért, köztük Ispirityi Pál és Lagzi Lajcsi előadásában is. A 27 kuplé között – mások mellett - Kabos Gyula, Kazal László és Pelczer Zita küzd egymással, az operett-slágerek Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Feleki Kamill – és további ismert előadók – előadásában kerültek a listára. Magyarnóták is kaptak helyet a legjobb 500-ban: Dankó Pistától Csocseszig tart az előadók sora. Az opera legfülbemászóbb dallamait négy reprezentáns képviseli, köztük két dal az István a királyból, egy Erkel Ferenc: Hunyadi László című örökbecsű művéből és természetesen a Hazám, hazám, Simándy József előadásában.

A legtöbb álomsláger-gyanús dal, a listás dalok valamivel több, mint fele 1960 előtt született, míg a 2000 utáni számok közül csak 16 került fel az Álomsláger cím várományosai közé.

Az Álomsláger szavazás második – immár kiszavazós – fordulója végére, június 26-ára már csak hatvan dal maradhat a versenyben, a harmadik végére csak tíz, míg a negyedik fordulóban eldől, melyik dal minden idők kedvenc magyar slágere 2006-ban.


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ