Oláh Ibolya koncert a Margitszigeten
Dátum: 2006. május 29., hétfő, 16:13
Lemezbemutató koncerten lép fel Oláh Ibolya Megasztáros társaival a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 17-én - hangzott el az énekesnõ hétfõi sajtóreggelijén.

A Megasztár elsõ szériájának második helyezettje sosem pihen: idén már húsz fellépésen van túl országszerte, nyári margitszigeti koncertje pedig erre a turnéra teszi fel a koronát.
– A koncert után sem pihenünk, folytatjuk a munkát - avatott be a tervekbe Frankl Gábor, az énekesnõ menedzsere, aki január óta egyengeti Ibolya útját.

Az énekesnõ második albuma tavaly márciusban jelent meg, és röpke egy hónap alatt platinalemez lett. Mégis, a fiatal tehetség nem gondolja úgy, hogy a dicsõségtõl hatalmas pénzek ütik a markát.

– Magyarországon platina lemezesnek lenni teljesen más, mint külföldön. Míg itthon 35 ezer eladott példány platinának számít, külföldön milliós szám után beszélhetünk errõl. Ez pénzben is óriási különbség. Itt nem lehet meggazdagodni a zenélésbõl - mesélte Oláh Ibolya, aki szeretné, ha az emberek tisztában lennének azzal, hogy a pénz nem ömlik csak úgy.
– Akkor biztosan jobban keresnék, ha elmennék haknizni, de arra nem vagyok képes. Megöl. Megpróbáltam egy ideig, de meghaltam, és megint újjá kellett születnem, hogy a koncertezést folytatni tudjam. Havonta három koncert nekem teljesen elég - magyarázta az énekesnõ, aki elárulta, hogy akár színházi szereplõként is bemutatkozna, de semmiképpen nem fogadna el fõszerepet.
– Miért élvezzek elõnyt, sok színész sokkal régebben vár erre a megtiszteltetésre.

Ibolya teljesen kivonult a megasztárosok életébõl, inkább egyedül járja útját.
– A három hónapos verseny után Geszti Péter azt tanácsolta, hogy menjek haza pihenni. Így is tettem. - meséli. A harmadik rész döntõjében pedig más elfoglaltságai miatt nem szerepelt.

A tiszadobi árvaházban nevelkedett énekesnõ sikerei ellenére átlagos embernek tartja magát, aki sokszor mindennapi anyagi problémákkal küzd. A kedvenc turkálójából öltözködik, és ha elfogy a pénze, pár napra hazautazik Anyácskához, aki gondoskodik róla, ellátja tanácsokkal és a szükséges szeretetadaggal.
– Ha lenne pénzem, akkor sem a méregdrága boltból vásárolnék, hanem varratnék magamnak, vagy elmennék a turkálóba, ott mindig találok magamnak valamilyen szép darabot. A sajtótájékoztatóra is kedvenc tréningnadrágjában jött el...

Ibolya elmondta, hogy a mai napig albérletben él, és nagyon keményen kell fizetnie minden hónapban. Ibolya nem akar gazdag lenni, csupán annyi pénzt szeretne, hogy ne kelljen napi gondokkal küszködnie.

Ibolyát különleges kapcsolat fűzi dalai szerzõihez.
– Presser Gáborral, akit „Gabi bácsinak hívok", Geszti Péterrel és Szűcs Norberttel szeretek a legjobban dolgozni. Gabi bácsi írt egy dalt a lemezre, de õ inkább a háttérben szeret maradni. Geszti Péter más, vidám ember, erre nagy szükségem van, fõleg amikor depressziós hangulatban vagyok. Novák Pétert is nagyon tisztelem, csak vele nem találtam meg a megfelelõ hangot. Fontos, hogy akikkel együtt dolgozom, azokat szeressem. A menedzserem pedig vigyáz arra, hogy a helyes ösvényt válasszam.

A júniusi lemezbemutató koncerten Oláh Ibolya mellett fellép a Bíró Eszter, Kandech Evelyn és Schmidt Barbara, valamint Szűcs Norbert hangmérnök gitáros, az Édes méreg, a második album címadó dalának szerzõje.

(MTI-Panoráma)

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ