Fishbone az A38 Hajón
Dátum: 2006. június 11., vasárnap, 20:01
Június 16-án elsöprő funk-attak helyszíne lesz az A38 Hajó. A tavalyi Sziget Fesztiválon letaglózó erejű koncertet produkált Fishbone tér Vissza Európába, hogy megmutassa, milyen is egy teljesen őrült funk-metál-ska-dzsessz koncert.
Ha a hiányzó láncszemet keressük a hetvenes évek nagy funk-formációi, a Sly & The Family Stone vagy a Funkadelic és a kilencvenes évek elejének funk-reneszánsza (Red Hot Chili Peppers, Living Colour) között, könnyen megtalálhatjuk: ez a Fishbone. Az öntudatos és önironikus, a funkot, a skát, a metált és a dzsesszt rafináltan ötvözõ õrült zenekar hatása ugyan nagyobb volt, mint népszerűsége, de a Fishbone mindmáig megkerülhetetlen, kultikus együttese az amerikai funk-szcénának. Ezúttal egy viharosnak igérkezõ turnéra ruccannak át Európába, hogy megmutassák: igazi táncest elképzelhetetlen a Fishbone nélkül.

Brutális koncertteljesítménye láttán nehezen hihetõ, hogy a Fishbone
több, mint negyedszázada, 1979-ben alakult. A Los Angeles-i fõiskolás
csapat alapítói között ott találjuk a ma is zenekarvezetõ Angelo Moore-t, aki mellett az eredeti együttesbõl már csak Norwood Fisher tartott ki. A
Fishbone zabolátlan és eredeti, funkot, metált, ska-alapokat már-már
követhetetlenül elegyítõ muzsikája, kirobbanóan energikus koncertjei,
majd második és harmadik sorlemeze a „majdnem-sztárstátuszba" emelték: a nem túl széles, de annál elkötelezettebb rajongótábor ebben az idõben terjesztette el a jellegzetes Fishbone-jelvényt, amelybõl Budapesten is jó párat lehetett látni.

És bár lemezeladások szempontjából a Fishbone sosem volt képes elsöprõ kereskedelmi sikerekre, máig a világ egyik legjobb koncertzenekaraként tartják számon. Emellett hihetelen hatást gyakorolt a kilencvenes évek fúziós funkzenéjére. A Fishbone igazi irányjelzõ, hatalmas respekttel, amit mi sem bizonyít jobban, mint hat évvel ezelõtti lemezük közreműködõik névsora: George Clinton, Rick James, Gwen Stefani a No Doubtból, Perry Farrell a Jane's Addictionbõl, a Red Hot Chili Peppers tagjai...

A zenekar tagjai
Rocky George: gitár
Tori Ruffin: gitár
Angelo Moore: ének, szaxofon
Dre Gipson: billentyűsök, ének
Pastor Dre: trombita, ének
Norwood Fisher: basszusgitár, ének
John McKnight: pozan, ének
John Steward: dob

Lemezek
In Your Face, 1986
Truth and Soul, 1988
The Reality of My Surroundings, 1991
Give a Monkey a Brain, 1993
Chim Chim's Badass Revenge, 1996
The Psychotic Friends Nuttwerx, 2000
Live at the Temple Bar and More, 2002

http://www.fishbone.net
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ