Sztrájkolni, vagy nem sztrájkolni..?
Dátum: 2006. június 14., szerda, 12:03
Nem született döntés egy esetleges hét végi operabeli sztrájkról a szerdai szakszervezeti értekezleten - közölte a Magyar Állami Operaház szakszervezetének vezetője.

Nem született döntés, a döntés legkorábban csütörtökön délután születhet meg egy esetleges munkabeszüntetésről - mondta Rotter Oszkár. Az MTI azt követően kereste meg az érdekképviseleti vezetőt, hogy a Népszavában megjelent: délelőtt szakszervezeti bizalmi értekezleten döntenek egy esetleges hét végi sztrájkról.

Rotter Oszkár megerősítette azt a felvetését, ami szerint a döntés elhalasztása a szerdai szakminiszteri sajtótájékoztató témájával is „összefügghet". Hiller István oktatási és kulturális miniszter délután az "Operaházban kialakult helyzet rendezése" címmel tart sajtótájékoztatót.

A miniszter még pénteken azt mondta, hogy az Operaház ügyében „gyors döntést" kell hozni, s azt ezen a héten fogja közzétenni.

Hiller István akkor nem kívánta kommentálni azt a sajtóértesülést, amely szerint Vass Lajos, eddigi politikai államtitkár váltaná Hegyi Árpád Jutocsát a főigazgatói székben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ