Nyári újdonságok, focival fűszerezve
Dátum: 2006. június 22., csütörtök, 10:08
Madonna és Tiesto albumai, a foci vb-hez kapcsolódó dalok, koncertfelvételek - ezek a koranyár Magyarországon is elérhető lemezújdonságai.

Madonna Confessions On A Dance Floor című albumából világszerte 7,2 milló, Magyarországon közel 20 ezer fogyott. Június 19-én megjelent az I'm Going To Tell You A Secret című kombinált CD és DVD. A CD-n a 2004-es nagysikerű Reinvention Tour koncertfelvételei láthatók, a DVD-re egy 141 perces dokumentumfilm került Madonnáról és koncertkörútjáról.

Magyarországon is jól ismert előadók koncertfelvételeit adták ki egy albumon: Santana (Oye Como Va), Phil Collins (Two Hearts), Simply Red (Holding Back the Years), a The Corrs (Radio) és James Blunt (High) és mások felvételei hallhatók a korongon.

Az ifjabb Frank Sinatra tíz év után készített stúdiólemezt, amelyen jazz standardeket énekel. Frank Sinatra Jr. a 60-as években kezdte pályafutását, ma bárok, klubok kedvenc fellépője Japánban, az Egyesült Államokban, Németországban és Kanadában.

A soulzene remekeihez jutnak a rajongók a napokban. Az egyik válogatáson klasszikusok szerepelnek, nem slágerdalaikkal. Néhány név az előadók közül: Wilson Pickett, Bobby Womack, Sam and Dave, Otis Redding, Percy Sledge, Arthur Conley.

A másik válogatás magyar címe: Jobban teszed, ha elhiszed! A soul 1967-78 között született gyöngyszemeit többek között Mary Wilson, Ben E. King, Archie Bell and The Drells és Aretha Franklin énekli.

Megjelent a Ramones, az amerikai punk élcsapatának válogatása első albumuk kiadásának 30. évfordulójára. Az eredeti csapatból már csak a magyar származású Tommy Ramone (Erdélyi Tamás) él. A Ramones lemezei nem fogytak milliószámra, de az együttes megelőzte a korát.

Africa Plays On címmel a fekete kontinens legjobb előadóit gyűjtötték össze. A napokban Magyarországon is megjelent összeállításon hallható például Akon, John Legend, Fela Kuti és Roy Ayers, Baaba Mal, valamint az Osibisa együttes dala.

Play Brazil címmel egy válogatásalbum jelent meg a brazil labdarúgó válogatott kedvenc szamba-szerzeményeiből. Az idei VB-re gyűjtötték össze a legismertebb focihimnuszokat egybemixelve. Megjelent a Worl Cup 2006 Football Party című válogatás, amelynek 18 dalát a Gilles David Orchestra adja elő. Olyan világslágerek kerültek a CD-re mint a Queen We are the Champions, Ricky Martin Copa La Vida dala, amellyel az 1998-as világbajnokságon az egész világot táncra perdítette, továbbá Gloria Gaynor slágere, az I Will Survive és a Pet Shop Boys dala, a Go West.

Tiesto, a világ egyik legjobb DJ-je ISOS5 című új albumának európai bemutatója során június 24-én a siófoki Palace Dance Clubban lép fel. Tiesto készül az idei 13. berlini Loveparade-re is, amelyen saját kamiont indít. A fináléban közel egymilliós tömeg előtt lép fel, előtte, július 14-én a Loveparade előpartyján szerepel.

Fatboy Slim 10 év klasszikus dance-felvételeit gyűjtötte össze rajongóinak, amelyekhez két újat csapott. A 18 dal között szerepel a Rockafeller Skank, a Praise You, a Right Here, Right Now, a Groove Armadának készített I See You Baby (Fatboy Slim remix) és a Cornershop fedőnéven futott Brimful of Asha (Norman Cook remix).

A Dixie Chicks Taking The Long Way című új albuma 1. helyen indult a Billboard 200-as listáján Amerikában, s Európa több országában is a listák elején található. A 14 dal szerzői maguk a tagok (Natalie Maines, Martie Seidel és Emily Robinson). A Taking The Long Way megjelenésével együtt a Dixie Chicks a Time magazin címlapján szerepelt, 5 részes interjúsorozat készült velük, s több vezető tévécsatorna hívta őket műsorába.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ