Az elektronikus zene minden válfaja
Dátum: 2006. június 23., péntek, 10:17
Elektronikus-zenei sorozatot ígér az A38 Hajó szervezőgárdája a nyárra. A most megnyílt tetőteraszon egymást váltják a DJ-programok, koncertek.

A Nyugat-Európában bejáratott parti- és elektronikus-zenei sorozat a Petőfi Csarnok után az A38 Hajón folytatódik. Júliusban öt hétvégén, tíz estén keresztül szól az elektronikus zene minden válfaja a nu jazztől a breakbeatig, az elektrótól a világzenébe oltott drum and bassig.

Június 30-án, pénteken a brit Utah Saints és Lee Coombs, valamint Ludmilla, Bergi és Crez lép színpadra. A Utah Saints Jez Willis és Tim Garbutt duója két eddigi albumukon összesűrítették jóformán a teljes zenetörténetet. Igazi eklektikus és kortalan zenéjükben a funk, a techno, a rágógumi-diszkó, a metal-dance jól megfér egymás mellett. Ezen az estén lép fel a londoni Lee Coombs, akinek produkciójában a breakbeat keveredik tech-house himnuszokkal.

Július 1-jén, szombaton Senor Coconut és együttese lesz a sorozat vendége. Senor Coconut néhány éve sokkolta a táncparkettek népét vad tempójú mambóba és szambába oltott Kraftwerk-feldolgozásaival.

Július 7-én, pénteken DJ Badmarsh (felvett neve magyarul „csalót, szélhámost” jelent) élő hangszerekkel kever elektronikát, drum and basst, funkot, triphopot és keleti zenét.

Július 8-án a brit Shri és DJ Badmarsh együtt szórakoztatja az egybegyűlteket.

Július 14-én és 15-én az olasz Nicola Conte DJ többek között Barabás Lőrinccel lép a színpadra. Nicola Conte muzsikusként, lemezlovasként és producerként ő tette a legtöbbet Európában azért, hogy a jazzt visszavigye a táncparkettre. Budapesten már többször fellépett az A38 Hajón is.

Július 21-én, pénteken a norvég-amerikai Combichrist live produkciója szórakoztatja a közönséget ipari-elektro zenéjével. Július 22-én szombaton ismét britek , a NAPT duó és DJ Hyper lépnek a hajó színpadára. Míg a NAPT a műfaj friss felfedezettje, DJ Hyper már 15 éve a breakbeat-hullám egyik élharcosa, és elektróval-hiphoppal, sőt erőteljes rock-elemekkel kevert szettjeivel hódít a klubokban.

Július 28-án, pénteken és 29-én szombaton a brit Transglobal Underground az elektronikus világzene, a partikultúra veteránja lép közönség elé több magyarországi lemezfelvétel és koncert után ismét az A38 Hajón.

A nyár beköszöntével, június 15-étől a hajó tetőteraszán kedden, szerdán és csütörtökön ingyenes DJ-program várja a vendégeket, július 3-ától minden hétfőn koncertek lesznek PASOund System és a Le Biskuit közreműködésével.

Július első szerdáján a Blue - Lépj tovább című sorozat keretében Emil Rulez ad koncertet. Bár ingyenes a program, a szervezők ajánlják az előzetes helyfoglalást.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ