Shannon.hu a Benczúr Kertben
Dátum: 2006. június 28., szerda, 8:40
Július 5-én, szerdán 20-órakor a Shannon.hu ír világzenei estet ad – a Shannon World Dance Company világtáncával megfűszerezve – a Benczúr Kertben.

SHANNON.HU – kelta világzene

Shannon World Dance Company – ír sztepp, magyar legényes, világtánc

2006. július 5. szerda 20 óra (esőnap csütörtökön)

Benczúr Kert, 1068 Budapest, Benczúr u. 27.

Jegyelővétel: június 13-tól július 4-ig keddi és csütörtöki napokon 15.00-18.00 óráig Nagy Sándornál.

e-mail: mailto:benczurmk@t-online.hu ; tel.: 321-7334; fax: 322-6460

A belépő: 1500 Ft

A júniusi fergeteges bemutatót követően a Shannon.hu a július elején újra bemutatja ír világzenei előadását, amely elrepíti a nagyérdeműt a világ több pontjára: találkozhatunk a szerelem varázslójával, a vándorral, a törpével, a médiasztárral, a sörrel, borral, dallal és a tánccal; tömör, ironikus szövegek szorítják torkunkat, mívesen kidolgozott, dinamikus zene bűvöl-emel-forgat két órán keresztül.

SHANNON.HU-produkció megalkotói: a lendületes ritmusok és alapok felelőse a basszusgitáros Sajben Gábor, és a dobos Juhász Róbert; a tangóharmonikát Batta Gábor bűvöli virtuóz szólóival; a csapat gitárosa, énekese, ihletett szövegírója Molnár Sándor; fuvolázik és féllábon áll a szuggesztív egyéniségű, vérbeli showman, Péter János

A SHANNON WORLD DANCE COMPANY a zenekar műveire építve létrehozta utánozhatatlan táncstílusát, amelyben az ír sztepp és a kalotaszegi legényes ugyanúgy jelen van, mint a modern mozgásművészet és a balett elemei.

Ezzel, a világzene mellett megszületett az új műfaj: a világtánc. Amit koreográfusként és feledhetetlen színpadi jelenségként Tihanyi Andrea jegyez.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Akit szeretünk, azt egészen boldoggá, vagy ha ez nem lehetséges, egészen boldogtalanná akarjuk tenni."
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ