Hatvan dal versenyez
Dátum: 2006. június 29., csütörtök, 12:56
Lezárult az álomsláger-kutatás második fordulója. Az alomslager.origo.hu oldalon regisztrált tízezernyi felhasználó a versenyben lévő ötszáz dalból négyszáznegyvenet már elbúcsúztatott. A július 31-ig tartó következő forduló végén – a versenyben maradt hatvan dalból – már csak tíz maradhat, és szeptember elejére eldől, melyik dal Magyarország kedvenc slágere.

Erős küzdelem után végre kialakult az Álomsláger hatvanas listája. Az öt tucat dal harminchét előadó nevéhez köthető, és a népdalok közül már csak az A csitári hegyek alatt maradt állva.

Míg az ötszázas lista majd’ felét a 60-as évek előtt született slágerek tették ki, a második forduló végére ezek a régi dalok szinte mind elvéreztek. A legfrissebb kedvencek a listán 2005-ben születtek – ebből van még négy. XXI. századi dal összesen tíz van még versenyben. A legrégebbi verseny-sláger a Hazám, hazám című örökbecsű operaária 1860-ból.

Erős lábakon áll még az Edda és az LGT négy-négy dallal. A háromdalos előadók közt található a Bonanza Banzai, Máté Péter, a Piramis, a Republic és a Tankcsapda. Két slágerrel versenyez Ákos, a Beatrice, Demjén Ferenc és az Omega.

A legtöbben azonban csak egy-egy dallal jutottak tovább. Óriási meglepetésre ilyen az Illés is: csak a Ha én rózsa volnék tudott a hatvanas listára kerülni. Bródy János Szörényi Leventével azért „továbbjutott”, az István, a király Szállj fel szabad madár című dala képviseli az opera műfajt. Nagy meglepetésre egy igazi Charlie-dal sincs a legjobbak között; csak a Száguldás, Porsche-szerelem robogott be a legjobbak közé.

Az is elgondolkodtató, hogy az egyslágeres Kistehén Tánczenekar és a sokslágeres Kispál és a Borz is egy-egy dallal képviselteti magát. A Nagy Ho-ho-ho-horgász a hatvan közelébe sem került, van viszont „helyette” Varga Miklós, Zorán, Bëlga és Caramel. Az Apostol szintén csak egy slágerrel ragaszkodik a boldogsághoz.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ