Bandák az óbudai Fő téren
Dátum: 2006. július 2., vasárnap, 18:29
Az Óbudai Nyár programsorozatának keretében a Budapest Klezmer Band július 7-én, pénteken, a Budapest Ragtime Band pedig 8-án, szombaton 19-órától lép fel az óbudai Fő téren.

A közkedvelt klezmer együttes Közép-Kelet-Európa egykor virágzó zsidó zenei kultúrájának tradicionális dallamait játssza, vezetőjük, Jávori Ferenc átiratában. A több mint huszonöt éve a könnyűzene élvonalában szereplő Budapest Ragtime Band pedig a hagyományos ragtime zongorajátékot változtatta merész ötletekkel és újszerű hangszereléssel egyedülálló zenei hangzássá. Műsorukban, amelyet ezúttal saját szerzeményeivel Payer András fellépése is színesít, jazz- és dixieland-örökzöldek, szórakoztatózenei paródiák, ismert slágerek, valamint operák humoros feldolgozásai szerepelnek.

A koncertekre díjtalan a belépés.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Az igazságot nem ismerem, következésképpen hogyan is hazudhatnék?"
Maxim Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ