A muzsika híd
Dátum: 2006. július 11., kedd, 12:24
Teltházas koncertet adott tegnap este László Attila zenésztársaival, a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Az apropó az volt, hogy a kitűnő dzsesszgitáros, zeneszerző, a magyar dzsesszélet kiemelkedő előadóművésze új CD-t készített.

László Attila kitűnő magyar muzsikusokkal vette fel legújabb albumát. Utoljára négy évvel ezelőtt jelent meg olyan CD-je, amelyen saját szerzeményeit játszotta zenész barátaival; ez volt a Once upon a time. Az új lemezen hat szám László Attila, egy pedig Oláh Tzumo Árpád szerzeménye.

Az album a Just Trust címet kapta – azaz: „Bízzál csak”! A címadásból sejthető: a CD-n hallható számok azt közvetítik, hogy a bizalom és a bizakodás nagy mozgósító erő – s ez érződik is a lemez minden számán. A CD kiforrott zenei anyagából az ugyancsak jól érzékelhető, hogy az album rendkívüli összhangban és inspiráló alkotói légkörben készült.

A koncert két részből állt. Az elsőben egy új, tavaly alakult formáció, a László Attila Quintet varázsolta el a nagyérdeműt. A zenekar tagjai az új generáció kiemelkedő tehetségei: Jellinek Emil (Emilio) énekelt, az Amerikából hazatért Oláh Cumó Árpád zongorán játszott, Borlai Gergő ismét ragyogó arccal, fantasztikusan dobolt, basszusgitáron pedig László Attila régi zenésztársa, Lattmann Béla játszott.

Az együttesben magas szintű képviselői vannak a modern swingnek, a lüktető nyolcados zenének és a népzenei stílusoknak egyaránt. A kompozíciókban a zenészek képesek ezeket a hatásokat természetes egységgé formálni, s ebből eredeti, eleven muzsika születik.

A második részben szereplő muzsikusok is valamennyien élvonalbeli zenészek voltak: Oláh Kálmán zongorázott, Borbély Mihály szaxofonon és tárogatón játszott, Lattmann Béla basszusgitározott, Szendőfi Péter pedig dobolt. A nagy sikerrel zárult koncertet természetesen ráadás koronázta, s Lattman Béla parádés gitárszólója tette föl a pontot a remek este végére, ahol László Attila új lemezét és születésnapját ünnepelte egyben a nagyérdemű. És természetesen a muzsikát, amely hidat teremt előadó és hallgató között.

Fotó: Dobó László

 

 

 

 

 
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó és az elmúlt nap."
Daumer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ