Homofóbia az AIDS ellen..?
Dátum: 2006. július 17., hétfő, 12:28
Elmarad egy keddre, New Yorkba szervezett, Lifebeat című reggae koncert, mert - noha a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az AIDS elleni harc fontosságára- , a fellépők közé olyanokat is meghívtak, akik korábbi dalszövegeikben támadták a melegeket.

A jamaikai TOK zenekar, illetve a szintén a karibi országból származó Bennie Man énekes több dalszövegében is a homoszexuálisok és a leszbikusok irtására bíztatta rajongóit - jelentették be a melegek nevében fellépõ aktivisták.

A Lifebeat rendezvény lényege éppen az lett volna, hogy a melegeket igen nagy számban érintõ AIDS elleni küzdelemre hívja fel a világ figyelmét.

– Felháborító és hihetetlen az ötlet, hogy a homoszexuálisok és leszbikusok meggyilkolására felszólító zenekarokat meghívták - mondta Keith Boykin aktivista.

A TOK zenekar sajtóközleményben jelentette be, hogy az évek során érettebbé vált, Bennie Man pedig azt mondta, hogy az „AIDS elleni küzdelem az életért vívott harc, amely nem diszkriminatív, hanem mindenkit érint".

A koncert szervezõi végül - a zenekarok nyilatkozatai ellenére - lemondták az eseményt, mert attól tartottak, hogy az aktivisták heves reakciója erõszakba torkollhat, mindazonáltal sajnálatukat fejezték ki, hogy az esemény - amely az Egyesült Államokban élõ karibiakat hozta volna össze -, végül nem valósul meg.

(MTI-Panoráma)

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ